Ingrediente
- Pentru blat
- 5 oua
- 5 linguri ulei
- 150 g zahar tos
- 100 g faina
- coaja rasa de portocala
- 1 plic praf de copt
- Pentru crema
- 500 g branza dulce
- 200 g unt sau margarina
- 1 plic zahar pudra cu aroma de vanilie
- coaja de portocala rasa
- 1 portocala mare taiata bucatele
- 1 plic budinca vanilie
- 500 ml suc de portocale
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusile impreuna cu zaharul tos se bat spuma. Adaugam galbenusurile unul cate unul, uleiul, praful de copt (stins cu putina zeama de lamaie sau otet), faina si coaja de portocala, asezam in tava si coacem la cuptor.
Branza dulce se sfarama si se amesteca bine cu untul, zaharul pudra si coaja de portocala rasa. Apoi adaugam si bucatelele de portocala. Compozita rezultata se aseaza pe blatul copt si deasupra se toarna budinca imediat ce a fost luata de pe foc.
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic cu diferenta ca se adauga suc de portocale in loc de lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|