Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale

Postat de RuxyRux in Prajituri
27 Noi 2012 | 5401 vizualizari
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale

O prajitura delicioasa, extrem de aromata, ce se va cere repetata, si care isi merita din plin un loc pe masa frumoasa dintr-o zi de sarbatoare...va invit cu drag sa o probati mai ales ca vine Craciunul!

Ingrediente

  • Blat:
  • 500 gr faina
  • 140 gr unt
  • 150 gr ciocolata( neagra si cu lapte)
  • 150 gr zahar brun( facut pudra)
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr branza dulce cremoasa
  • coaja rasa de la doua portocale
  • vanilie( extract) sau 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 lingurita plina de praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • zeama de la o portocala
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 250 gr zahar brun( pudra)
  • vanilie( extract sau 3 plicuri de zahar vanilat)

Mod de preparare

Ne pregatim toate ingredientele din timp. Radem coaja de portocala si stoarcem sucul.

Intr-un vas cernem faina. Punem pe foc la aburi un vas in care topim ciocolata impreuna cu untul. adaugam si esenta de rom  si lasam la racit.

Amestecam toate ingredientele pentru blat, formand bila de aluat pe care o vom pune la rece la rece( congelator) pana ne ocupam de compozitia de branza.

Batem spuma albusurile impreuna cu cele ramase de la blat.

Amestecam branza dulce cu ouale, saharul, aromele si la sfarsit adaugam albusurile batute spuma.

Vom imparti aluatul in doua bucati una mai mare si una putin mai mica.'

Foaia de la baza se intinde cu o folie de prospetime deasupra, asta ne va usura mult munca iar foaia se va intinde bine si usor.

O vom pune direct pe foaia pergament din tava( eu am avut o tava dreptunghiulara cu inel detasabil).

Punem crema de branza deasupra.

A doua bucata de aluat o vom intinde si vom decupa forme pe care le vom aseza deasupra.

Trebuie sa va spun ca o sa va placa foarte tare sa lucrati cu aluatul, este atat de aromat incat va reusi sa va incante simturile si sa va parfumeze mainile.

Desigur aveti varianta sa impartiti aluatul in doua parti egale si sa intindeti doua foi, fara sa mai faceti decupajele, alegerea va apartine :)

Prajitura am copt-o pentru aproximativ 40 sau 45 de minute la 180 de grade. Se lasa la racit si se desprinde usor cu un cutit de pe margine inainte sa desfacem inelul.

Se taie si se serveste dupa dorinta...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura minunata cu branza dulce si ciocolata

Postat de RuxyRux

Prajitura minunata cu branza dulce si ciocolata

Branza dulce se amesteca cu laptele condensat, cu galbenusurile, apoi cu untul topit. Se cantareste amidonul si se adauga peste compozitia de branza, urmeaza praful de copt,  praful de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza dulce, suc de portocale si pepite de ciocolata

Postat de RuxyRux

Desert prajitura cu branza dulce, suc de portocale si pepite de ciocolata

Ouale se separa in doua vase, albusurile se pun in bolul mixerului si se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia devine ferma, se adauga branza dulce. Galbenusurile se amesteca cu smantana,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2012, 23:53
la seara de Craciun ma gandeam si eu, prajitura e super potrivita
la 27.11.2012, 23:55
Zamfira scumpa mea...iti multumesc, eu cu siguranta o voi face din nou de sfantul Craciun!
la 27.11.2012, 23:56
la 28.11.2012, 00:00
bun bun
la 28.11.2012, 00:00

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking