Prajitura cu branza proaspata de vaci

Postat de mena29 in Prajituri
14 Oct 2010 | 5418 vizualizari
Prajitura cu branza proaspata de vaci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400g faina;
  • 1pachet de margarina sau unt
  • 150g zahar pudra;
  • 1 galbenus de ou;
  • 1 praf de copt;
  • 3 linguri cacao;
  • putina sare.
  • Pentru umplutura:
  • 500g branza proaspata de vaci;
  • 250g zahar farin;
  • 3 galbenusuri;
  • 1plic de zahar vanilat;
  • 2-3 biscuiti rasi;
  • 4 albusuri spuma.

Mod de preparare

Se framanta bine un aluat din ingredientele pentru aluat.Jumatate din aluat se intinde in tava tapetata cu hartie de copt iar cealalta jumatate se pune intr-o punga si se baga la congelator pentru 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura.Branza de vaci se amesteca cu zaharul,cele trei galbenusuri,vanilia si cei 2-3 biscuiti rasi sau zdrobiti.La urma se adauga spuma din albusuri.Se pune umplutura peste aluatul din tava si deasupra se rade pe razatoarea mare cealalte jumatate de aluat care a stat la congelator.Se coace cca.40min. la 180gradeC.Eu de obicei faceam aceasta prajitura intr-o tava de 25/35cm si de aceasta data am facut-o in tava mare de la cuptor iar din aceasta cauza nu a iesit foarte inalta insa gustul a fost acelasi asa ca s-a dus repede.Am facut prajitura in urma cu vreo doua luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza proaspata de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Postat de momo121

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.          Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam...

Citeste continuarea

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Postat de mirela0911

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2010, 23:24
primaaaaa
la 14.10.2010, 23:24
uite cum pap eu ceva bun azi k nu am facut nik desert
la 15.10.2010, 00:00
ce-mi place branza de vaci 5f
la 15.10.2010, 09:25
lilik,papa tot
la 15.10.2010, 09:26
Kamymultumesc

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking