Prajitura dulce-acrisoara cu mousse de lamaie

Postat de Bucatardinpasiune in Prajituri
6 Feb 2013 | 3133 vizualizari
Prajitura dulce-acrisoara cu mousse de lamaie

Racoritoare, pufoasa, delicioasa! Merita incercată!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 150 gr. zahar,
  • 100 gr. faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • coaja rasa a unei lamai.
  • Pentru mousse:
  • 2 oua,
  • 150 gr. zahar,
  • 60 ml. apa,
  • coaja rasa si sucul unei lamai,
  • 1 plic de gelatina granule,
  • 200 gr. branza proaspata de vaci.
  • Pentru glazura:
  • 300 gr. zahar pudra,
  • 50 ml. zeama de lamaie.

Mod de preparare

Tapetam o tava cu diametrul 28 cm.  cu hartie de copt si aprindem cuptorul pentru a fi cald atunci cand intoducem blatul.

Mixam cele patru oua cu zaharul si coaja de lamaie. Cand zaharul s-a topit adaugam putin cate putin faina si praful de copt continuand mixarea la viteza minima.

Turnam aluatul rezultat in tava si o introducem in cuptorul incins pentru aproximativ 20-25 minute, pana cand s-a rumenit usor la suprafata. Pentru a fi siguri ca s-a copt puteti incerca si testul scobitorii.

Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca, timp in care preparam mousse-ul.

Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul, coaja si sucul de lamaie pana se omogenizeaza. Adaugam branza de vaci putin cate putin si mixam pana mix-ul nostru devine cremos.

Separat mixam foarte bine cele doua albusuri, pana cand intoarcem bolul cu gura in jos si spuma nu curge. Amestecam albusurile putin cate putin cu o spatula de lemn in mix-ul de galbenusuri.

Incorporam in mousse gelatina inmuiata in cei 60 ml. de apa calduta, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Taiem blatul rece  in doua felii egale. Asezam una din foi in tava cu peretii detasabili, apoi adaugam mousse-ul de lamaie si asezam deasupra cea de-a doua felie de blat, iar peste aceasta din urma turnam glazura alba ce se prepara in cel mai simplu mod: amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie si gataaa!!

Introducem tava in frigider pentru aproximativ doua ore pentru a se intari mousse-ul.

Cam asta fost tot! In concluzie, va pot spune ca merita sa incercati acest desert simplu de preparat,  mai ales ca nu contine ingrediente greu de achizitionat, iar rezultatul va incanta cu siguranta pe cei ce adora dulciurile pufoase si racoritoare.

 Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dulce-acrisoara cu mousse de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca

Postat de Creatsa

Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.Adaugam treptat galbenusurile ,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute. Tapetam o tava cu folie si dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2013, 14:46
la 06.02.2013, 14:46
Imi spune si mie cineva care-i faza cu rețetele apărute in categoria Bucătăraș Premium?
la 06.02.2013, 14:50
fain arata
la 06.02.2013, 14:50
Daca ai o reteta super cu o poza pe masura o propui acolo. Este un fel de catalog al blogosferei culinare. Daca adminii considera ca este premium, o aproba si apare acolo
la 06.02.2013, 15:08
OK, ms Bucataras!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking