Prajitura cu branza, reteta Ioanei

Postat de Georgia in Prajituri
22 Mar 2010 | 19865 vizualizari
Prajitura cu branza, reteta Ioanei

Este delicioasa si amestecul de branza foarte cremos. Eu am modificat putin reteta initiala.

Ingrediente

  • Pt blat:
  • - 500 gr faina,
  • - 1 pliculet praf de copt stins cu cu zeama de lamaie,
  • - 150 gr unt sau margarina,
  • - 150 gr zahar,
  • - 1 fiola esenta vanilie,
  • - 2 oua.
  • Pt crema:
  • - 750-850 gr branza vaci,
  • - 150 gr zahar,
  • - 4 oua,
  • - 1 pliculet zahar vanilat,
  • - coaja rasa de lamaie,
  • - 3 linguri cu varf cu smantana,
  • - 2-3 linguri gris,
  • - in plus
  • 2-3 linguri zahar pt.albusurile batute.

Mod de preparare

Blatul: se amesteca toate componentele dupa care intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz (eu am o tava de yena) unsa cu putin unt sau margarina se intinde aproximativ trei sferturi din aluat cu ajutorul mainilor formand de jur imprejur o bordura de 3 cm.Daca se lipeste aluatul umeziti putin mainile.Se da la rece cat pregatim crema. Si aluatul ramas se tine tot la frigider pana il intindem sa-l punem deasupra cremei de branza.

Crema: 4 galbenusuri se bat bine cu 150 gr zahar. coaja de lamaie si esenta de vanilie.Se adauga branza (de preferat sa o dam prin sita mai ales daca este din cea proaspata ca sa nu faca cocoloase), se amesteca apoi cu smantana si grisul . Se bat cele 4 albusuri cu cele 2-3 linguri de zahar si se incorporeaza usor in crema de branza. Se toarna crema peste blat.
Aluatul ramas se intinde usor cu sucitorul, foarte usor se lucreaza acest aluat, si se intinde cat de cat peste crema de branza. Se inteapa din loc in loc cu furculita.

Se coace la foc mediu 175-180 gr (in cuptorul in prealabil incins) timp de 60-70 min (eu am lasat cam 90 min).

Se taie prajitura cand este perfect racita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, reteta Ioanei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu nuca de cocos

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu nuca de cocos

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga nuca de cocos, praful de copt...

Citeste continuarea

Reteta de Tiramisu cu ciresata

Postat de Constelatialeu

Reteta de Tiramisu cu ciresata

Iata cum se prepara Reteta de Tiramisu cu ciresata Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat 75 g zahar si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2010, 14:17
la 22.03.2010, 15:16
la 22.03.2010, 17:12
arata foarte frumos si daca e cu branzica....sigur e buna...
la 22.03.2010, 20:57
oooh ce bine arata! si cum mie imi place branza ,mi s-a umplut gura de apa!
la 25.03.2010, 21:42
Am facut si eu o data placinta de branza asa (umplutura) si mi-a placut foarte mult, a avut mare succes si la public!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking