Ingrediente
- Blatul
- 400 g faina
- 1 praf de copt
- 5 linguri compot
- 100 g zahar pudra
- 100 g unt
- coaja de la o lamaie
- 4 linguri nuca de cocos albastra
- 4 linguri iaurt
- Umplutura
- 500 g branza de vaci
- 200 ml frisca
- 50 g zahar pudra
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Blatul-Amestecam faina cu praful de copt,zaharul,coaja de lamaie data prin razatoare.
Amestecam iaurtul cu compotul,untul topit si racit dupa care adaugam treptat peste amestecul de faina si framantam o coca elastica,o invelim in folie alimetara si dam la rece 30 min
Scoatem coca de la rece si intindem o foaie pe care o vom aseza in tava (tapetata cu hartie de copt)si pereti laterali,o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 20 min.
Umplutura-branza o mixam cu zaharul si zeama de lamaie,adaugam frisca mixata inainte si omogenizam. Dam la rece pana este gata blatul,
Dupa ce s-a racit blatul adaugam compozitia de branza,decoram dupa plac si dam la rece pana cand vom servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|