Prajitura cu branzica si struguri

Postat de rhapsody in Prajituri
10 Oct 2012 | 4282 vizualizari
Prajitura cu branzica si struguri

Dragilor, dupa cum va povesteam piticul meu are o perioada in care, probabil, simte nevoia de dulce si drept urmare ma terorizeaza sa-i fac prajituri (nu ca mi-ar displace lucrul acesta ;)) Incerc sa nu le fac prea dulci (ca sa n-avem alte probleme dupa aceea) si sa folosesc ingrediente naturale ;) A iesit o prajitura echilibrata ca arome, pe care va invit sa o gustati!

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 1 si 1/2 lgt praf de copt
  • 2 lgt cacao neagra
  • 1 lgt esenta de rom
  • Crema:
  • 350 g branza proaspata
  • 2 lg zahar
  • 2 si 1/2 lg faina
  • 1/2 banana coapta
  • 2 oua
  • 1 varf lgt scortisoara pudra

Mod de preparare

Pentru blat, mixati ouale cu zaharul (stiti voi, pana cand se dizolva zaharul). Cerneti faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, puneti si esenta de rom si mixati zdravan.

Puneti compozitia intr-o tava (20x31 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit 10 min la 220°C.

Cat e blatul in cuptor, va puteti ocupa de crema. Puneti branzica, zaharul, banana si ouale intr-un vas si le pasati. Adaugam faina si scortisoara si mixam pana la incorporare. E o crema (nu prea se poate numi ea crema, dar in fine ;)  nepretentioasa si pe care o vom gati :D o vom baga in cuptor. Mai intai scoateti tava cu blatul negru din cuptor, puneti crema peste acesta si intindeti-o, apoi bagati tava din nou in cuptor pentru 30 min la 190°C. Dupa ce o scoateti din cuptor, cand este inca fierbinte, infingeti bobite de struguri din loc in loc si dupa ce se mai raceste o puteti pudra cu scortisoara sau cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branzica si struguri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu urda si bezea

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si bezea

Pentru aluat: Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi....

Citeste continuarea

Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos

Foile: Intr-un vas se amesteca faina cu praful de sare, zaharul, cacaoa, bicarbonatul si praful de copt. Se adauga apoi mierea, untura, ouale batute si lapte caldut atat cat cuprinde pentru a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2012, 08:38
ce noroc avem ca piticul isi doreste prajituri,asa ne delectam si noi cu bunaciuni de astea
la 10.10.2012, 08:40
Dia esti o dulce!
la 10.10.2012, 08:51
super delicioasa
la 10.10.2012, 08:54
la 10.10.2012, 08:58

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking