Prajitura cu brinza dulce si fructe

Postat de babi5 in Prajituri
11 Oct 2014 | 2954 vizualizari
Prajitura cu brinza dulce si fructe

Aceasta reteta o am decupata din revista Totul pentru tine din anul 1999 luna a-2- nu imi amintesc daca am facut-o dar umblind prin caiet s-a rascolit si prin decupajele pe care le am si nu sint putine mi s-a parut a fi buna.Doar ca nefiind trecuta dimensiunea tavii am folosit-o, pe a mea de 45 / 40 de fapt am 4 tavi de aceiasi marime , si a iesit un picut mai joasa dar buna rau.In reteta sunt doua feluri de fructe, caise si visine, eu am pus numai visine ca asta am avut.

Ingrediente

  • 300 gr. faina
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • 280 gr.unt
  • 1 kg brinza dulce
  • 3 zahar vaniliat
  • coaja rasa de la o lamie
  • 1 budinca vanilie
  • 1 borcan visine desimburite
  • 1 borcan compot de caise
  • 3 linguri pesmet ( pentru fructe)
  • 30 gr zahar farin

Mod de preparare

Faina se freaca  intre palme cu untul taiat bucatele spoi se adauga 2 plicuri zahar vaniliat, 100 gr.zahar si un ou.

Se framinta un aluat  apoi se introduce in frigider  pentru 30 min.

Pregatim tava cu hirtie de copt apoi se storc fructele de suc, dupa care ne apucam de crema de brinza.

Se  mixeaza  80 gr unt cu 200 gr. zahar apoi treptat adaugam cele trei oua,mai mixam putin apoi adaugam brinza,razatura de lamie si praful de budinca.

Se mixeaza bine.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie de marimea tavii ,intepam foaia cu o furculita din loc in loc apoi punem brinza, o intindem uniform cu o paleta apoi punem  fructele.Introducem tava in cuptorul incins  la 180 grade pentru 45 minute.

Scoatem lasam sa se raceasca bine apoi o portionam cum dorim.Cind servim pudram cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brinza dulce si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Retete similare

Cremes rapid

Postat de Corina33

Cremes rapid

Scoatem aluatul de foietaj din frigider, il desfacem din ambalaj si-l lasam la temperatura camerei circa 10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam o tava mare de aragaz cu o hartie de...

Citeste continuarea

Prajitura cu piscoturi

Postat de Valclaudia

Prajitura cu piscoturi

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Intai batem spuma albusurile cu 6 linguri de zahar si un praf...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2014, 19:47
Buna praitura ai facut Mala!
la 11.10.2014, 19:53
la 11.10.2014, 19:55
Multumesc Bunica
la 11.10.2014, 19:56
Multumesc Vladimir
la 11.10.2014, 20:12

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking