Ingrediente
- 400 g de făină
- 1 lingură de zahăr
- 250 ml de ulei ( o cană)
- 4 ouă
- 2 linguri cacao ( am pus cacao neagră de la Dr. Oetker)
- 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
- 1 kg de mere dulci şi zemoase(Florina)
- 2 linguriţe de scorţişoară
- 2 pumni de stafide
Glazura:
- 250 g de zahăr
- 8 linguri de apă
- 1 lingură de cacao
Mod de preparare
Se curăţă şi se rad merele. Se aprinde cuptorul.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuş se pune 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se adaugă treptat uleiul, apoi cacaua. Se pune restul ingredientelor, în afară de albuşuri. Acestea se bat bine cu puţină sare şi se încorporează uşor în partea mai groasă a compoziţiei.
Se pune hârtie de copt în tavă şi se toarnă prăjitura, se nivelează, apoi se presară stafidele. Se coace cam 40 de minute, se scoate şi se toarnă glazura moale peste ea, se mai dă 5 minute la cuptor şi se stinge. Se lasă în cuptor până se raceşte, apoi se scoate din tavă şi se poate consuma. E grozavă şi uşor de făcut.
Glazura se prepară astfel: se pune zahărul şi apa într-o crăticioară smălţuită, se dă la foc mic şi se amestecă. Când zahărul e dizolvat se adaugă 1 lingură de cacao cernută, se amestecă bine şi se ia de pe foc. Se toarnă fierbinte peste prăjitură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|