Ingrediente
- o cutie Ricotta( 250 g)
- 7 oua
- 10 linguri cu zahar
- coaja de lamaie rasa
- un praf de copt
- un plic zahar vanilat
- esenta de rom
- 6 linguri de faina
- 2 linguri cacao
- 2 linguri gris
- 3 linguri de apa
- o lingura de zeama de lamaie
- un praf de sare
Mod de preparare
Bulgarasii de ricotta. Punem intr-un bol branza, 2 linguri gris, un ou, 3 linguri zahar, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat. Se amesteca pana la omogenizare.
Aluatul: ouale se separa. Batem bine albusul bezea cu o lingura de zeama de lamaie, un praf de sare si introducem pe rand lingura cu lingura cele 6 linguri de zahar. Se mixeaza foarte bine pana se obtine o bezea lucioasa. Peste aceasta adaugam galbenusurile si trei linguri de apa. Praful de copt amestecat cu faina se pune peste compozitia rezultata rand pe rand si mestecam cu o lingura/spatula de lemn de jos in sus sa nu se lase compozitia. La final punem cele doua linguri cacao si putina esenta de rom. Omogenizam.
Asamblare: tava am uns-o cu putin unt pentru a se lipi mai bine hartia de copt. In tava am asezat sub forma de bile cu o lingura (compozitia a fost mai moale) branza Ricotta. Peste acestea am adaugat compozitia cu cacao. Am dat-o la cuptor pentru 40-45 minute la foc moderat.
Se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bulgarasi de branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|