Prajitura cu cacao

Postat de antici_gabytza in Prajituri
15 Sep 2011 | 5064 vizualizari
Prajitura cu cacao

nu e ea reusita dar m-am straduit si eu cat am putut

Ingrediente

  • pentru blat
  • 6 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri zahar pudra 
  • 3 linguri cacao
  • 300 g margarina
  • 100 g nuci maruntite
  • pentru bezea
  • 6 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 9 linguri zahar
  • 1 esenta de lamaie

Mod de preparare

Blat:separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile treptat si dupa adaugam si faina amestecata cu praful de copt, plicurile de zahar vanilat si lingurile de cacao. Ungem o tava cu ulei, tapetam cu faina si rasturnam compozitia obtinuta. Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40 min.

Intre timp preparam bezeaua: batem albusurile spuma cu zaharul si lingurita de zeama de lamaie. Cand vedem ca blatul este copt pe jumatate adaugam bezeaua si bagam tava din nou la cuptor pana cand bezeaua se aureste. Stingem focul la cuptor si o lasam sa se raceasca.

Pregatim siropul punand apa si zaharul la fiert pana cand vedem ca se ingroasa si lasam sa se raceasca.

Crema: amestecam pe baie de aburi toate ingredientele (cu exceptia margarinei) pana cand se ingroasa, apoi adaugam si margarina.

Taiem blatul in doua si il insiropam. Asezam o parte cu bezeaua in sus si asezam jumatate de crema dupa adaugam si jumatatea cealalta de blat cu bezeua in jos si deasupra punem un strat mic de crema. Deasupra presaram cu nucile maruntite

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Postat de caroline

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Cum se prepara Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii Incepem prin prepararea blatului, separand albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu cele 30 ml...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2011, 15:36
Deci...inteleg ca crema se afla intre bezeaua blatului Sincer...eu faceam doua blaturi , iar pe unul dintre ele puneam bezeaua Nu este prea aspectuoasa, dar buna este sigur
la 15.09.2011, 15:50
la 15.09.2011, 15:56
delicioasa
la 15.09.2011, 16:49
delicioasa
la 15.09.2011, 17:03
buna

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking