Prajitura cu capsuni

Postat de Oana in Prajituri
28 Mai 2009 | 42735 vizualizari
Prajitura cu capsuni

Sa profitam din plin de sezonul capsunilor, cele de gradina, aromate si parfumate. Eu cumpar un kilogram pe zi :D , jumatate il mananc la chiuveta, in timp ce spal capsunile :)

Ingrediente

  • 500 g capsuni
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar pudra
  • 6 linguri cu faina
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Capsunile se spala si se presara cu putin zahar. Se lasa deoparte pana pregatim aluatul de pandispan. Se incinge cuptorul.

Se separa ouale, galbenusurile se bat cu zaharul pudra. Se adauga cate o lingura de zahar si bate cu mixerul foarte bine, pana terminam toata cantitatea. Trebuie sa devina foarte pufoase si zaharul sa fie topit.

Se adauga apoi faina, in ploaie, cate o lingura, pe rand. Se amesteca de sus in jos, foarte usor, cu o lingura de lemn.

Albusurile se bat spuma cu zeama si coaja de lamaie, apoi se pun peste galbenusuri. Tot cu lingura se incorporeaza, foarte usor, pana se amesteca bine albusurile cu galbenusurile. Si gata! E foarte simpla compozitia.

Intr-o tava 20x30 cm se pune hartie de copt (eu mototolesc hartia bine in mana si apoi o asez in tava, se pune mult mai usor), apoi se rastoarna compozitia, niveland cu lingura. Se aseaza deasupra capsunile scurse de zeama lasata.

Se pune prajitura la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin si trece testul scobitorii (tava trebuie pusa mai sus in cuptor).

Cand este gata, se scoate tava, se lasa putin la racit, apoi se taie prajitura si se cerne deasupra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta Prajitura Hora fructelor prietene

Postat de Constelatialeu

Reteta Prajitura Hora fructelor prietene

Iata cum se prepara Reteta Prajitura Hora fructelor prietene Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, mi-am spalat fructele, am taiat caisele in felii nu foarte groase. Am pregatit forma...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu capsuni si fragi Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili si dimensiuni de 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2009, 15:18
ce bine arataa
la 28.05.2009, 15:22
Chiar ma gandeam azi la o tarta cu capsuni.
la 28.05.2009, 16:30
Tocmai am mai mancat o bucatica E tare racoritoare! Abia astept sa fac cu visine
la 28.05.2009, 22:25
Woow, maine o fac. Poate ma cere din nou de nevasta !
Si chiar cu capsuni nu am facut niciodata, nici o prajitura !
la 28.05.2009, 23:07
Dany, iti tin pumnii! Sa te ceara de nevasta , ca prajitura iese sigur

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking