Prajitura cu capsuni in straturi

Postat de Mihaela11_jo in Prajituri
24 Noi 2010 | 9599 vizualizari
Prajitura cu capsuni in straturi

Prajitura cu capsuni instraturi este foarte usor de facut si in acelasi timp foarte decorativa.

Ingrediente

  • 500 gm capsuni proaspete
  • 3 pachetele de jeleu de capsuniPentru baza de biscuiti
  • 250 gm biscuit simpli
  • 100 gm unt/margarina RAMA
  • 60 gm zahar
  • 90ml( 9 linguri) apa recePentru crema
  • 2 linguri de gelatina granulata
  • 340gm smantana Nestle( 2 cutii)
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie medie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 150ml frisca
  • 2 albusuri
  • 50 gm zahar pudra

Mod de preparare

Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele.

Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul. Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari. Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema. Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.Se lasa deoparte sa se raceasca.

Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala. Se adauga cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca. Se aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.

Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati. Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin. Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.

Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire. Se feliaza dupa dorinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni in straturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert baclava

Postat de Pungasa_Rogue

Desert baclava

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara...

Citeste continuarea

Desert banana bread cu cirese confiate si alune

Postat de oanapl

Desert banana bread cu cirese confiate si alune

Într-un bol încăpător se mixează ouăle, cu sarea zahărul măcinat, până când compoziția devine spumoasă. Se adaugă untul topit, smântâna și esența de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2010, 17:56
ce bine arata
la 24.11.2010, 18:03
De top...excelenta!!! la favorite cu ea!
la 24.11.2010, 18:28
mama ce m-as infinge in ea
la 24.11.2010, 19:08
mihaaa trimite si la mineee fiul meu i-mi toaca creierii de o saptamina pt prajitura asta
la 24.11.2010, 19:48
de vis

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking