Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura

Postat de Creatsa in Prajituri
1 Sep 2013 | 17912 vizualizari
Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura

Desertul de duminica :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • 90 g ciocolata alba
  • 140 g ceva fin pufos cu branza si smantana Delaco
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina+2 linguri apa rece
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 300 g zmeura
  • Decor:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura unt
  • ciocolata rasa
  • zmeura

Mod de preparare

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin cremoase. Adauga uleiul si apa fierbinte si mixeaza bine. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o peste galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga spuma in 3-4 transe amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava(40/30 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pt 15 minute(testul scobitorii). Lasa blatul la racit apoi taie-l in 3 fasii egale pe lungime.

Crema:

Amesteca branza cu zaharul pudra si vanilia pana devine ca o pasta. Topeste ciocolata alba cu 20 ml frisca lichida apoi adaug-o peste crema de branza. Hidrateaza gelatina in apa rece pentru 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur (Atentie sa nu fiarba ) si adaug-o peste branza si ciocolata. Mixeaza frisca bine(100 ml). Adauga crema de branza si ciocolata peste frisca si omogenizeaza bine.

Asamblare:

Acopera prima fasie de blat cu 1/2 din crema si 1/2 din zmeura. Adauga al 2-lea blat restul de crema si zmeura si acopera cu ultimul blat. Da prajitura la rece pana prepari glazura.

Topeste ciocolata cu frisca si untul pe baie de abur apoi glaseaza prajitura si decoreaza cu ciocolata rasa si zmeura .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu branza si jeleu de zmeura

Postat de simona72

Chec cu branza si jeleu de zmeura

Mixam ouale intregi cu un parf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga...

Citeste continuarea

Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

Postat de mihaelar63

Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2013, 10:37
la 01.09.2013, 10:41
Multumesc!
la 01.09.2013, 10:47
la 01.09.2013, 10:49
Liliana
la 01.09.2013, 10:59

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking