Prăjitură cu ciocolata,piure de castane şi fructe de pădure

Postat de diaconta in Dulciuri
10 Aug 2013 | 6882 vizualizari
Prăjitură cu ciocolata,piure de castane şi fructe de pădure

Stiţi cum se spune,când te străduieşti mai tare,atunci rezultatul nu este cel aşteptat.Cum am avut musafiri dragi,am vrut un desert deosebit.Nu am fost mulţumită pe deplin dar eu zic că e o prăjitura foarte gustoasă.Acuma musafirii mei o să-şi spună şi ei părerea ,sper că nu va fi una făcută doar cu amabilitate.Blatul este unul ciocolatos,apropiat de cel al negresei,combinat cu un piure de castane foarte aromat ,glazură şi o cremă şi sos răcoritor de fructe de pădure.Având în vedere temperatura care se apropia vertiginos de 40 de grade,cred ca rezultatul e mulţumitor.Iţi cam trebuie curaj să porneşti cuptorul pe căldura asta.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 250 g unt
  • 170 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 2 linguri iaurt 10% grasime
  • 2 linguri cacao
  • 150 g ciocolata 52% cacao
  • 3 linguri cherry angelli
  • 1 lingura frisca lichida
  • O lingurita ghimbir razuit
  • 1 plic praf de copt(10g)
  • Sare
  • 250 g mascarpone
  • 200 g piure de castane

Pentru glazura:

  • 250 g ciocolata 52% cacao
  • 1 lingura smântâna
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • O lingura miere de albine

Pentru crema:

  • 500 g frisca naturala 32% grasime
  • 1 plic crema fructe de padrure Dr.Oetker
  • 2 linguri zahar pudra

Pentru sosul de fructe:

  • 300 g mure si zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi blatul .

Ciocolata rupta bucati,am topit-o împreuna cu o lingura de frisca si doua linguri de cacao.

Dupa ce s-a topit ,am adaugat cele 3 linguri de cherry angelli., iar dupa ce s-a mai racorit ghimbirul razuit.

Ghimbirul da un gust foarte racoros blatului, mai ales combinat cu ciocolata.   

Untul l-am mixat cu zaharul,cum am putut având în vedere ca mi s-a stricat mixerul.

Totusi am reusit sa fac o crema de unt în care am adaugat pe rand cele 5 oua mixând dupa fiecare.

Am pus apoi în crema de unt amestecul de ciocolata racit si cele doua linguri de iaurt.

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt si am încorporat-o în compozitia de unt si ciocolata.

Am pus amestecul într-o tava tapetata cu hârtie de copt(38x25 cm).

Puteti sa folositi o tava mai mica si va iesi un blat mai înalt.

Am preâncalzit cuptorul la 180  de grade.

Crema mascarpone am amestecat-o cu piureul de castane si am pus cu lingura deasupra blatului.

Am amestecat putin cele doua compozitii.Cam greu pentru ca era un amestec foarte cremos.

Am pus tava la cuptor pentru 25 de minute.

E util sa verificati cu o scobitoare când este copt blatul.Incercati sa gasiti o portiune unde este doar blat fara crema.

Am lasat blatul sa se raceasca,apoi l-am  porţionat.

Am pregatit glazura.

Am pus toate ingredientele pe baie de aburi,am lasat sa se raceasca si am pus deasupra blatului.

Pentru crema am mixat frisca cu 2 linguri de zahar pudra si crema de fructe de padure.

Am pus deasupra fiecarei bucati de prajitura câte un moţ de crema.

Pentru sosul de fructe,am amestecat fructele cu zahar ,le-am pasat cu blenderul iar apoi le-am trecut prin sita sa elimin semintele.

Am amestecat cu doua linguri de amidon si am pus sa fiarba pâna când compozitia s-a îngrosat.

Am lasat sa se raceasca si l-am servit cu prajitura.

Ce mult am scris,nici macar nu-i asa complicat de facut.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu ciocolata,piure de castane şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Postat de licurici_lra

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine, apoi am bagat forma o ora...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu branza

Postat de sufletista

Desert fursecuri cu branza

Intr-un bol adaugam branza de vaci, untul la temperatura camerei, ouale, zaharul vanilat si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, framantam un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2013, 00:21
ce super e
la 10.08.2013, 00:22
wow ce bunatate si arata super bine
la 10.08.2013, 00:28
Minunata!
la 10.08.2013, 01:18
bun bun
la 10.08.2013, 01:24
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking