Prajitura cu crema de branza

Postat de bitza in Prajituri
18 Mar 2011 | 5788 vizualizari
Prajitura cu crema de branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 150 g margarina
  • 2 linguri smantana
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~500 g faina
  •  Crema de branza:
  • 500 g pranza proaspata
  • 150 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri gris
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Aluat:

Oul se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Se adauga margarina moale si se continua mixarea,apoi se incorporeaza si smantana.Praful de copt se stinge in o lingurita otet si se pune peste amesteca.Se lasa mixerul deoparte si se ia o lingura;incorporam treptat faina si framantam un aluat neted.Se linveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider pana se pregateste crema.

Crema de branza:

Branza se amesteca cu zaharul,galbenusurile,faina si grisul.Se obtine o crema mai mult sau mai putin lichida.

O tava(30x20) se unge cu ulei si se aseaza hartia de copt.Aluatul se imparte in doua parti egale si se intind 2 foi de marimea tavei.In tava se aseaza prima foaie,crema si ultima foaie.Tava se lasa la cuptorul preincalzit pentru aprox 45 minute la foc  mediu-mic!partea de sus trebuie sa fie aurie.Tava se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Cand este complet racita se porportioneaza prajitura si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2011, 22:34
arata foarte bine
la 18.03.2011, 23:02
la 18.03.2011, 23:51
Preferata meaaa
la 19.03.2011, 00:18
la 19.03.2011, 00:47

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking