Prajitura cu crema de budinca si frisca

Postat de dariadeea in Prajituri
12 Iun 2013 | 17939 vizualizari
Prajitura cu crema de budinca si frisca

Ingrediente

pentru blat:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 3 oua
  • 200 g de faina
  • 2 lingurite praf de copt
pentru crema de budinca:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 50 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 250 g frisca lichida
pentru crema de frisca si decor:
  • 600 g frisca lichida
  • 4-5 linguri suc de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri intaritor de frisca
  • 30 de biscuiti
pentru glazura:
  • 2 plicuri de zahar pudra
  • 2 linguri de apa

Mod de preparare

Mai intai am amestecat faina cu praful de copt,am batut untul cu mixerul la viteza maxima dupa care am adaugat zaharul,zaharul vanilat si sarea si am amestecat pana la omogenizare.Am adaugat ouale pe rand,cate unul la jumatate de minut,dupa care am incorporat faina cu praful de copt.Am omogenizat bine si am turnat aluatul intr-o tava de 30*40 cm,unsa cu unt.Am dat la cuptor(preincalzit) timp de 20 de min.

Pentru crema de budinca am amestecat praful de budinca cu zaharul si galbenusurile de ou,si putin lapte.Restul de lapte l-am pus la fiert impreuna cu frisca,cand a inceput sa fiarba am luat de pe foc am pus compozitia de budinca si am mai pus pe foc cam 1 min,amestecand bine.Albusurile le-am batut bine si le-am incorporat in budinca.Crema de budinca am intins-o peste blat(care este inca cald),apoi am lasat la racit.

Frisca am batut-o jumatate de minut dupa care am pus zaharul vanilat si intaritorul de frisca,sucul de lamaie si am batut in continuare pana s-a intarit.Crema de frisca am intins-o peste budinca iar apoi am asezat deasupra biscuitii.

Pentru glazura am amestecat zaharul pudra cu apa si am pus peste biscuiti.Se tine la frigider cam 3 ore apoi se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de budinca si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti

Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

Postat de katty

Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

Pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Punem  fulgii de cocos, faina, praful de copt si amestecam usor cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2013, 16:19
Tare bine arara!!
la 12.06.2013, 16:48
Ce denumire!
la 12.06.2013, 17:32
frumoasa si buna dar te rog io gaseste-i alta denumire, ca totusi...faianta e faianta ..))
la 12.06.2013, 17:48
la 12.06.2013, 17:52

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking