Prajitura cu crema de lapte caramelizat ( reteta nr. 200)

Postat de aliliana in Prajituri
13 Ian 2014 | 32049 vizualizari
Prajitura cu crema de lapte caramelizat ( reteta nr. 200)

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri apa,
  • 6 linguri faina ( mai rase),
  • un praf de copt,
  • razatura de coaja portocala,
  • un praf de sare.
  • Crema:
  • 8 linguri zahar,
  • 500 ml lapte + 150 ml lapte,
  • 3 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 3 linguri amidon,
  • 180 g unt,
  • 2-3 picaturi esenta de portocala.
  • Caramel toping :
  • 2 linguri zahar,
  • 50 g unt

Mod de preparare

Blatul: separa albururile de galbenusuri. Bate albusurile spuma  cu un praf de sare si cu zaharul pus lingura cu lingura  pana se face o bezea. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le bezelei. Amesteca cu mixerul. Cu lingura de lemn amestecam de jos in sus compozitia de mai sus peste care se pune lingura cu lingura faina si praful de copt. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu unt si hartie de copt si pune compozitia la copt pentru 30 min. Fa testul scobitorii. 

Crema: se face in doua etape. Prima etapa: pune la caramelizat 8 linguri de zahar si cand este gata adauga laptele ( 500 ml) fiert. Atentie la aburi. Lasa-l pe foc , se va topi repede. Da laptele la o parte. 

Etapa a doua: ouale, plus 2 linguri zahar se mixeaza bine pana ajung o spuma. Adauga  3 linguri de amidon, mixeaza. Pune laptele ( 150 ml) mixeaza. Aceasta compozitie se pune peste prima si se pune pe foc. Adauga cateva picaturi se esenta de portocala. Se amesteca continuu pana capata aspect de budinca. Da cratita la o parte si adauga untul frecat putin. 

Asamblare: taie blatul in doua. Pe prima foaie pune jumatate din crema, pune a doua foaie si cealalta jumatate de compozitie de crema. 

Caramel toping : caramelizeaza 2 linguri de zahar si adauga unt.  Lasa la topit. 

Caramelul se pune repede peste prajitura pentru ca se raceste. 

Se lasa la rece pret de cateva ore si apoi se taie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lapte caramelizat ( reteta nr. 200)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu branza si jeleu de zmeura

Postat de simona72

Chec cu branza si jeleu de zmeura

Mixam ouale intregi cu un parf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga...

Citeste continuarea

Desert tarte geometrice

Postat de Constelatialeu

Desert tarte geometrice

Aluat : Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea si am amestecat sa se intrepatrunda ingredientele. Separat am taiat in cubulete mici untul foarte rece si l-am adaugat in castron,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2014, 18:55
superba prajitura
la 13.01.2014, 18:57
Felicitari pentru cele 200 retete minunate!Pe gustul meu cu lapte caramelizat!
la 13.01.2014, 18:58
Multumesc Cristina
la 13.01.2014, 18:59
Buni, multumesc
la 13.01.2014, 19:03
Doamne ce minunatie scumpa mea! Felicitari din toata inima pentru toate retetele tale deosebite mami frumoasa si gospodina

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking