Tort inimos cu frisca si ciocolata

Postat de miha in Torturi
31 Mai 2009 | 13952 vizualizari
Tort inimos cu frisca si ciocolata

Special pentru petrecerea bucatarasilor...:)))

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Pentru mousse de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru crema de lapte condensat:
  • 150 g lapte condensat cu vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 lingura cu varf de miere
  • Pentru mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare

Pentru blat am folosit ingredietele de la prajitura Krem a la krem.

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata amaruie:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Crema de lapte condensat:

Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.Apoi mierea.
Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.Se da la frigider sa se intareasca.

Mousse de ciocolata cu lapte:

Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie. ;)

Decor:

Ciocolata o topim la microunde,apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt.Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin,decupam inimioarele.Cu cat mai multe,cu atat mai bine. ;)

Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Smantana ajuta frisca "sa stea teapana acolo unde-o pui". :))

Asamblare:

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,cel de crema de lapte condensat si mousse de ciocolata cu lapte.

Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca si inimioare de ciocolata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimos cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort inimos

Postat de Anastasia

Tort inimos

Pentru blat Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila cu diametrul de 22 cm. Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece. Pentru mouse-ul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2009, 22:40
mama...ce bine arata
la 31.05.2009, 22:44
Mihaaaa, arata absolut Felicitari, cred ca e delicios!
la 31.05.2009, 23:01
ciocolata ...arata super feliictari..
la 31.05.2009, 23:11
Yum, yum, ce pacat ca sunt asa departe!!!!!!!!!
la 31.05.2009, 23:12
5 furculite de la mine.Absolut delicios!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking