Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 30 ml ulei
- 145 gr zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 180 gr faina
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lgt esenta de portocale
- Crema:
- 250 gr branza de vaci
- 300 ml frisca lichida
- 100 gr zahar pudra
- 150 ml lichior de oua
- Sirop:
- sucul de la o portocala
- 50 gr zahar
- 100 ml apa
- Decor:
- 300 ml frisca
- 4-5 lg suc de portocala
- cubulete de portocala decojita
Mod de preparare
Blat:
Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi punem galbenusurile, apoi uleiul si esenta de portocale. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se adauga in ploaie. Turnam compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si lasam la 180C pana trece testul scobitorii. Taiem blatul in doua nivele.
Crema
Mixam bine branza de vaci cu zaharul si lichiorul de oua. Separat batem frisca, apoi combinam cele doua compozitii.
Sirop:
Fierbem apa cu zaharul pe foc 2 minute, apoi turnam sucul de portocala si lasam sa mai fiarba 1 minut. Insiropam blatul de jos, punem crema, acoperim cu al doilea blat si il insiropam bine si pe acesta.
Decor:
Frisca batuta se amesteca bine cu sucul de portocala. Intindem peste prajitura si decoram cu portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|