Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)

Postat de ana77 in Prajituri
26 Feb 2013 | 13744 vizualizari
Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)

Mi-a placut foarte mult combinatia si am zis sa o incerc si nu mi-a parut rau deloc! Desi eu am inlocuit mandarinele cu portocale, a fost un deliciu, o prajitura fina si aromata, minunata ce sa mai spun! Multumesc Motan pentru inspiratie !

Ingrediente

BLAT:

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf sare

CREMA:

  • 300g branza de vaci
  • 3 linguri zahar pudra
  • 25g unt
  • 4 portocale
  • 1 lingurita gelatina
  • 300ml frisca lichida
  • esenta de portocale

Mod de preparare

BLAT:

 - am amestecat faina cu cacaua si praful de copt si sarea

 - am mixat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si am adaugat galbenusurile pe rand apoi uleiul, coaja de portocala si am omogenizat.

- peste albusuri am adaugat compozitia de ingradiente uscate, adica faina si celelalte si am amestecat de sus in jos pana s-au incorporat

 - am turnat compozitia inntr-o tava dreptunghiulara de 25/15 tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la 180 grade pentru 30 min.

 - am scos blatul din tava si l-am  lasat la racit.

 

CREMA:

 - am inmuiat gelatina in 2-3 linguri de zeama de portocala apoi se dizolva pe baie de abur.

 - portocalele se curata de coaja  si se taie in bucati mici.

 - am batut frisca si am pus esenta de portocale.

 - am mixat branza de vaci cu zaharul pudra si untul pana am obtinut o crema omogena.

 - am adaugat galatina racita, portocalele si 2/3 din frisca batuta si se amesteca bine.

 

ASAMBLARE:

 - tava pe care am folosit-o pentru coacerea blatului am tapetat-o cu folie alimentara, am pus crema in tava, am nivelat iar deasupra am asezat blatul pe care l-am apasat bine.

 - se  aseaza la frigider pana se incheaga crema bine, eu am lasat-o de seara pana dimineata.

 - am rasturnat prajitura pe platou si am ornat-o dupa imaginatie.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Retete similare

Desert prajitura Snickers

Postat de Geanina87

Desert prajitura Snickers

Blat : Mixam albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, pana cand iese o spuma tare si lucioasa. Separat se amesteca faina cu nuca si praful de copt pe care le incorporam cu grija in...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de cafea

Postat de timea

Desert prajitura cu crema de cafea

Pregatim mai intai blatul . Mixam albusurile spuma cu un varf de sare si adaugam treptat zaharul alternand cu apa si mixand in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.  Adaugam apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2013, 22:21
Vin la o feliuta ca e delicioasa
la 26.02.2013, 22:24
Te astept cu drag Rocsi!
la 26.02.2013, 22:27
faina si cu siguranta buna !
la 26.02.2013, 22:32
Ce deliciu ai facut Ana
multumim si noi Motanului
la 26.02.2013, 23:03
Imi pare bine ca ti-a placut

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking