Ingrediente
Ingrediente pentru blat:
- 300 g faina
- 1 ou
- 200 g smantana
- 2 linguri de unt
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie / zahar vanilat
Ingrediente pentru crema de branza:
- 500 g branza de vaci
- esenta se vanilie
- 100 g zahar
- 2 oua
- 2 portocale (de la a doua se foloseste doar coaja rasa)
Mod de preparare
Pregatim un aluat fraged, asemanator cu cel de chec, din faina, smantana, ou, unt, praf de copt si esenta de vanilie.
Ungem o tava cu pereti detasabili cu unt si o presaram cu faina, dupa care turnam baza prajiturii.
Eu am facut tot in robot si crema de branza. Ouale se amesteca cu branza, sucul si coaja de la o portocala si esenta de vanilie, dupa care turnam compozitia de branza peste blat.
Tava se da la cuptor pentru 30-40 de minute la foc moderat.
Dupa ce se raceste radeti coaja de la cealalta portocala si puteti servi prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu branza si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|