Prajitura aromata cu branza si portocale

Postat de lira in Prajituri
11 Iul 2010 | 6171 vizualizari
Prajitura aromata cu branza si portocale

Este o prajitura oarecum asemanatoare cu un cheesecake si cu un parfum discret de portocale.

Ingrediente

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • 2 linguri de unt
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie / zahar vanilat

Ingrediente pentru crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • esenta se vanilie
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 2 portocale (de la a doua se foloseste doar coaja rasa)

Mod de preparare

Pregatim un aluat fraged, asemanator cu cel de chec, din faina, smantana, ou, unt, praf de copt si esenta de vanilie.

Ungem o tava cu pereti detasabili cu unt si o presaram cu faina, dupa care turnam baza prajiturii.

Eu am facut tot in robot si crema de branza. Ouale se amesteca cu branza, sucul si coaja de la o portocala si esenta de vanilie, dupa care turnam compozitia de branza peste blat.

Tava se da la cuptor pentru 30-40 de minute la foc moderat.

Dupa ce se raceste radeti coaja de la cealalta portocala si puteti servi prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu branza si portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

Postat de andaoana

Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti...

Citeste continuarea

Negresa cu mere (de post)

Postat de mirela0911

Negresa cu mere (de post)

Apa, zahărul si zahărul vanilat se amestecă bine până ce acesta se topește. Se adaugă uleiul si merele razalite din borcan. Restul ingredientelor se amestecă împreună apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2010, 20:16
ador aroma de portocale
la 11.07.2010, 20:17
la 11.07.2010, 23:07
pt. mine e o combinatie noua, dar sunt convinsa ca merge,multumesc pt. idee !
la 12.12.2013, 00:11
super

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking