Prajitura cu portocale

Postat de bitza in Prajituri
22 Dec 2010 | 10419 vizualizari
Prajitura cu portocale

Nu este prajitura fanta,dupa aspectul ei am creat eu una dupa gusturile mele :D

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri margarina topita
  • 2 linguri cacao
  • 10 g praf de copt
  • Crema:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 350 ml lapte
  • 50 g margarina
  • 10 g gelatina
  • 150 ml frisca
  • 150 g marmelada de portocala  (daca nu aveti maruntiti pulpa de la 2 portocale)
  • Jeleu:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 350 ml suc de portocale(e bine daca e fara acid,chiar stors de voi)
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga margarina topita si se omogenizeaza.Cacaua,faina si praful de copt se amesteca si se cern peste oua.Se amesteca bine.Aluatul se toarna intr-o tava rotunda(am folosit eu,cu diametrul de 26 cm)si se da la cuptorul preincalzit aprox 30 min,pana trece testul scobitorii;se lasa la racit.
Crema:

Praful de budinca se amesteca cu zaharul si 4 linguri de lapte si se omogenizeaza.

Restul de lapte se pune la incalzit.Cand s-a incalzit se toarna compozitia in fir subtire si se amesteca energic pana se ingroase fff bine.Cand s-a racorit putin se adauga margarina mixata putin si se omogenizeaza.Gelatina hidratata in putina apa rece timp de 10 minute se incalzeste la bain-marie pana se dizolva si se amesteca in budinca.Se lasa la racit.In crema se incorporeaza marmelada de portocale si se omogenizeaza.Frisca se bate bine si se amesteca cu crema racita bine.Blatul se pune pe un platou si se pune inelul de la forma.Se pune crema si se niveleaza.Se da la frigider pana se raceste.

Jeleul:

Praful de budinca se amesteca cu zaharul si putin suc de portocale.Restul de suc se pune la incalzit.Cand este cald se toarna praful de budinca dizolvat si se amesteca cu un tel pana se ingroase.Se lasa la racit,nu foarte rece se toarna peste crema si se niveleaza.
Se da din nou la frigider pana se intareste jeleul,apoi se proportioneaza.
Daca vreti sa faceti in tava dreptunghiulara faceti o portie si jumatate de blat,crema si jeleu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si mere

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si mere

Se spală merele și se taie cubulețe, apoi se amestecă cu zahărul, scorțișoara și untul topit. Se toarnă amestecul rezultat în tava (30 x 11,5 cm) tapetată cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Postat de oanapl

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2010, 16:14
yammm yammm
la 22.12.2010, 16:38
arata foarte bine
la 22.12.2010, 16:39
Dupa cat de bine arata, cred ca e mult mai buna decat cea cu fanta
la 22.12.2010, 16:46
yumi,yumi un deliciu
la 22.12.2010, 17:13
oauuuu

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking