Prajitura cu crema pasticcera

Postat de sufletista in Dulciuri
5 Feb 2012 | 8036 vizualizari
Prajitura cu crema pasticcera

Pentru crema m-am inspirat de la micki.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 2 galbenusuri
  • 500 g lapte
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g amidon
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • DECOR
  • ciocolata cu alune

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,zaharul pana devine o spuma lucioasa,

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa.

Faina se amesteca cu praful de copt,cacaoua.

Se amesteca albusurie cu galbenusurile,faina cernuta,esenta de rom,omogenizam unsor si turnam in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptor pana  trece testul cu scobitoarea.lasam sa se raceasca dupa care o taiem in 2.

CREMA-laptele se punem pe foc,cand aproape da in colocot,se stinge focul,

galbenusurile se amesteca cu zaharul,amidonul,praful de sare,adaugam laptele caldut,zeama de lamaie si punem din nou pe foc amestecand continuu pana da in clocot,se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Se aseaza prima foaie in tava insiropam-crema(eu am oprit si am uns si deasupra)a 2 foaie-crema-ciocolata cu alune.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema pasticcera" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta impletita cu mere

Postat de Meea

Placinta impletita cu mere

Incepem cu pregatirea aluatului pentru ca necesita energie si timp:)).Punem faina, sarea si zaharul pe marginea castronului. In mijloc lasam un loc liber pentru a pune drojdia, oul si laptele...

Citeste continuarea

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei. Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2012, 16:46
Am hotarat vin la tine ai atatea bunatati
la 05.02.2012, 17:20
Ce bine arata
la 05.02.2012, 17:32
Cata cremozitate
la 05.02.2012, 18:04
ce bine arata,trebuie sa fie super buna
la 05.02.2012, 18:17
Mmmm ce bine arata! delicioasa

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking