Prajitura cu crema spumoasa de vanilie

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
26 Dec 2011 | 5388 vizualizari
Prajitura cu crema spumoasa de vanilie

Este prajitura "Triumf" asa cum a denumit-o Teo.Am vazut-o atat la ea cat si la Andreea (bitza) si am vrut sa o incerc acum de sarbatori.Nu va pot spune cat de delicioasa este.Eu am modificat putin doar la prepararea cremei.

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri si jumatate cacao
  • 150-170 gr de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 10 piscoturi
  • Sirop:
  • 1 canita apa
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 650 ml lapte
  • 8 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 150 gr ciocolata alba
  • 300 gr smantana pentru frisca
  • 6 foi gelatina(10 gr au toate)
  • 50 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blatul:

Mixam albusurile spuma,impreuna cu zaharul,pana ce devin o spuma.

Adaugam uleiul si laptele,si le incorporam usor.

Apoi punem praful de copt,esenta si jumatate din cantitatea de faina.

Le incorporam incet,apoi punem toata cacaoa.

La final punem restul de faina,treptat,pana obtinem un aluat ca de pandispan.

Luam o tava patrata de aragaz,o ungem cu margarina si asezam hartie de copt in ea.

Turnam compozitia  de blat si o nivelam.

Deasupra punem piscoturile,cu spatiu intre ele.

Le apasam putin cu degetul.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

In 25 de minute este gata(oricum faceti testul cu scobitoarea).

Cand e copt blatul,il scoateti si lasati sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata o dam pe razatoare.

Punem laptele la fiert impreuna cu 1 plic de zahar vanilat,intr-un ceaunel(sau intr-un vas cu fund mai gros).

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul ,apoi adaugam si faina.

Punem si cateva linguri din laptele de pe foc in compozitia de galbenusuri si amestecam bine ,bine sa nu se formeze cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba,dam mai incet ochiul aragazului,turnam compozitia de galbenusuri si amestecam cu un tel,mereu,pana devine o budinca.

Cand s-a ingrosat,o luam de pe foc , punem ciocolata rasa si esenta de vanilie.

Amestecam continuu pana se topeste ciocolata.

Acoperim vasul cu crema si il dam la loc rece,sa se racoreasca crema.

Cand crema este rece,punem gelatina la hidratat 10 minute in apa rece,apoi o punem 15 secunde la microunde sau pe baie de aburi,sa o dizolvam.

O incorporam apoi in crema de vanilie.

Smantana(rece de la frigider) o batem spuma cu cele 2 plicuri de zahar vanilat ramase.

Cand e bine batuta,punem cate o lingura in crema de vanilie,si amestecam usor,pana este incorporata toata frisca.

Preparam un sirop amestecand apa cu zaharul pudra si esenta.

Insiropam blatul,dar putin,din loc in loc.

Deasupra punem crema si o intindem cu o spatula pe toata suprafata blatului.

Peste crema dam drumul unor carlionti de ciocolata.

Dam prajitura la rece pana a2 a zi.

Un deliciu!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema spumoasa de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec marmorat, cu glazura de ciocolata

Postat de merisor67

Chec marmorat, cu glazura de ciocolata

Sursa mea de inspiratie, prajitura Alinei07(cu literele dublate:)))))) : http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-marmorata-56276.html Pentru aluat: Separam albusurile de galbenusuri....

Citeste continuarea

Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas

Postat de rhapsody

Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. 3. Adauga zaharul si mixeaza pana cand se dizolva complet.  4. Cerne faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2011, 22:19
Arata foarte bine felicitari
la 26.12.2011, 22:21
Bv., Rocsi!
la 26.12.2011, 22:21
ce bunaaaaaaaa
la 26.12.2011, 22:36
super!
la 26.12.2011, 23:12
super buna!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking