Prajitura cu firmituri, gem si prune

Postat de RuxyRux in Prajituri
8 Sep 2013 | 18221 vizualizari
Prajitura cu firmituri, gem si prune

E o prajitura delicioasa cu blatul de la "Rudy cu firmituri( fara cacao)"...gem de prune minunat pregatit in casa si prune grase atat de bune...se prepara extrem de rapid...iar gustul e divin :)

Ingrediente

Blat:

  • 400 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 1 galbenus
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg si jumatate de prune
  • 3 borcanele de gem

Mod de preparare

Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul, vanilia, galbenusul de ou, faina  si praful de copt. Se amesteca bine si se fac firmiturile( dureaza in jur de 3 minute). Se lasa deoparte vasul.

Prunele se spala si se taie in jumatati se scot samburii.

Gemul se amesteca bine sa devina mai fluid.

Intr-o tava  dreptunghiulara, se pune jumatate din cantitatea de firmituri, se pun deasupra prunele, apoi peste tot se toarna gemul. Se niveleaza cu o spatula.

Punem deasupra si restul de firmituri.

Coacem la 180 de grade pentru 45 de minute.

E minunat de delicioasa prajitura, va garantez :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu firmituri, gem si prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tiramisu reţetă originală

Postat de privatelaura

Tiramisu reţetă originală

 Tiramisu reţetă originală Se pregătește o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm, destul de mare.  Se pregătește o cafea tare, foarte...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si aluat razuit

Postat de deyutzky

Prajitura cu mere si aluat razuit

Aluat: Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2013, 22:16
buna
la 08.09.2013, 22:18
trei borcane cu gem? Vreau si eu o bucatica. Dar mica-mica!
la 08.09.2013, 22:20
Chiar foarte buna Nilgun , multumesc!
la 08.09.2013, 22:20
Si ziceam ca plec la culcare,dar cu voi e de belea...
la 08.09.2013, 22:20
Val...vreo 3 mai micute , cu drag...si multumesc!

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking