Prajitura cu foi de miere

Postat de ionix in Prajituri
5 Ian 2010 | 10139 vizualizari
Prajitura cu foi de miere

reteta o are soacra mea de prin zona Banatului... buna rau

Ingrediente

  • 1 borcan gem de caise
  • 300 ml frisca naturala
  • 150 g miere
  • circa 600 g faina
  • 200 gr miere
  • 200 gr zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • doua oua
  • o lingurita amoniac alimentar

Mod de preparare

 

 Intr-o cratita se pune mierea, zaharul, untul, ouale, laptele si amoniacul.

Amoniacul l-am stins inainte cu zeama de lamaie.

Cratita se pune la foc mic, amestecand intruna cu telul, pana cand da in clocot.

Cand da in clocot apare o spuma iar compozitia ar trebui sa-si mareasca volumul.

Cratita se ia de pe foc cand a inceput s afaca spuma si se adauga toata faina amestecand intruna cu o lingura de lemn.

Se incorporeaza bine sa nu faca cocoloase si se da sa se racoreasca pana cand se va putea lucra cu aluatul respectiv.

Cand s-a racit un pic, adica e caldut, se imparte in 3 parti egale.  

Pe o planseta presarata cu faina se intinde una din foi si se aseaza pe fundul unei tavi, presarate cu faina.

Aluatul de pe fundul tavii se inteapa, din loc in loc, cu furculita.

Se da la cuptor la foc mediu. vaeti grija ca se coc foarte repede, in circa 5 min.

Se lasa pana incep a-si schimba culoarea spre maron.

Cand se scoate din cuptor, se ia de pe fundul tavii ajutandu-va de lama unui cutit mai lung.

Se lasa un pic foile la racit, se racesc foarte repede.

cand sunt facute toate foile asamblam prajitura.

Peste primul rand de foaie se pune gemul, peste gem frisca, apoi iar foaie, gem, frisca si iar blat.

Se da la rece cel putin 24 de ore.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Postat de panacris

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu smantana si nuca

Postat de sufletista

Desert prajitura cu smantana si nuca

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2010, 21:51
mi se pare mai rapida reteta ta decat cea pe care o fac eu.
la 05.01.2010, 21:53
e destul de rapida si nu-i foarte complicata... trebuie sa fii atenta doar cand iei de pe foc cratita pentru a face aluatul... stiu ca e si una cu o crema de gris...
la 05.01.2010, 23:48
Cam aceeasi Marie dar cu alta palarie am facut si eu la tortul Amirei, de ziua ei. Is asa bune foile astea, se topesc in gura.
la 06.01.2010, 09:47
la mine a fost prima data cand am facut-o dar de mancat am mancat in fiecare an nu m-as fi gandit ca merge blatul si la tort mi-ai dat o idee buna pt ca asa-i ti se topeste-n gura... e super super
la 06.01.2010, 14:56
ce bine-mi suna reteta asta!!!!saptamana viitoare o incerc!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking