Prajitura cu foi din bulion

Postat de comanligia in Prajituri
24 Oct 2014 | 12191 vizualizari
Prajitura cu foi din bulion

Fiindca ma cuprins un dor mare de Laurici,am incercat aceasta reteta a ei,nici nu stiu ce mai pot spune,cuvinte nu prea am,pot spune doar atat ca a iesit tare buna,multumesc tare mult pentru reteta si te asteptam cu nerabdare printre noi sa radem si sa ne simtim bine ca altadata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 12 linguri de ulei
  • 10 linguri de bulion diluat cu apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri gris(eu nu am pus)
  • 1/2 kg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 1,5 l lapte dulce
  • 200 gr gris
  • 200 gr unt
  • coaja de portocala(eu am pus esenta)
  • 5 linguri zahar
  • 400 gr gem de caise (eu am pus de prune)

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam uleiul si zaharul pana se topeste.

Adaugam bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.

Adaugam faina si grisul(eu nu am pus) si amestecam apoi framantam pana devine un aluat elastic si il dam la frigider o jumatate de ora.

Dupa ce a stat la rece impartim aluatul in 4 parti egale pe care le intindem cu sucitorul, apoi le coacem pe dosul unei tavi (eu am copt pe o hartie de copt) cca 7-8 min in cuptorul incins la 180 °c. Lasam foile la racit si in acest timp pregatim crema.

Punem la fiert laptele, cand acesta este fierbinte adaugam grisul si amestecam continuu cu un tel ptr a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a legat bine si grisul e fiert adaugam zaharul si amestecam pana se topeste si acesta.

Dam deoparte si adaugam untul si coaja de portocala rasa (eu am pus esenta,ptr ca nu am avut portocala netratata), amestecam bine pana se omogenizeaza si dam la rece.

Pe un platou am pus o foaie apoi peste am uns cu jumatate din crema, apoi foaie, gem, foaie, apoi restul de crema si ultima trebuie sa fie o foaie, peste am pus o foaie de copt si am adaugat  un fund sau un obiect mai greu pentru a presa prajitura.

Am dat la rece iar a doua zi am portionat-o si am servit-o alaturi de o cafea buna.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi din bulion" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Retete similare

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Postat de RODIMUR

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu bulion

Postat de simona72

Desert prajitura cu bulion

Pentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2014, 17:38
la 24.10.2014, 17:42
ce faina idee , e super !
la 24.10.2014, 17:42
f buna prajiturica...
la 24.10.2014, 17:49
Frumoasa culoare Trebuie sa o prepar si eu
la 24.10.2014, 18:03
Tare buna-i prajitura asta!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking