Ingrediente
- Pentru blat:
- 12 linguri de ulei
- 10 linguri de bulion diluat cu apa
- 4 linguri zahar
- 2 linguri gris(eu nu am pus)
- 1/2 kg faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita zeama de lamaie
- Pentru crema:
- 1,5 l lapte dulce
- 200 gr gris
- 200 gr unt
- coaja de portocala(eu am pus esenta)
- 5 linguri zahar
- 400 gr gem de caise (eu am pus de prune)
Mod de preparare
Intr-un castron amestecam uleiul si zaharul pana se topeste.
Adaugam bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.
Adaugam faina si grisul(eu nu am pus) si amestecam apoi framantam pana devine un aluat elastic si il dam la frigider o jumatate de ora.
Dupa ce a stat la rece impartim aluatul in 4 parti egale pe care le intindem cu sucitorul, apoi le coacem pe dosul unei tavi (eu am copt pe o hartie de copt) cca 7-8 min in cuptorul incins la 180 °c. Lasam foile la racit si in acest timp pregatim crema.
Punem la fiert laptele, cand acesta este fierbinte adaugam grisul si amestecam continuu cu un tel ptr a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a legat bine si grisul e fiert adaugam zaharul si amestecam pana se topeste si acesta.
Dam deoparte si adaugam untul si coaja de portocala rasa (eu am pus esenta,ptr ca nu am avut portocala netratata), amestecam bine pana se omogenizeaza si dam la rece.
Pe un platou am pus o foaie apoi peste am uns cu jumatate din crema, apoi foaie, gem, foaie, apoi restul de crema si ultima trebuie sa fie o foaie, peste am pus o foaie de copt si am adaugat un fund sau un obiect mai greu pentru a presa prajitura.
Am dat la rece iar a doua zi am portionat-o si am servit-o alaturi de o cafea buna.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi din bulion" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|