Ingrediente
- 1 pachet foi de napolitana
- 140 g zahar
- 140 g unt
- 140 g zahar pudra
- 70 g nuca macinata
- 70 g nuca taiata bucatele
- 3 galbenusuri
- 1 lingura rom
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Zaharul tos se pune intr-un vas cu fundul gros si se caramelizezaza. Cand a devenit auriu se da focul mic (eventual se pune o plita sub cratita).
Incepem sa adaugam cate o lingura de zahar pudra apoi una de unt topit, amestecand bine dupa fiecare.
Continuam pana incorporam tot zaharul pudra si untul.
Adaugam apoi nucile si dam de pe foc. Lasam putin sa se racoreasca (atat cat sa nu mai fie foarte fierbinte) si adaugam galbenusurile, pe rand, amestecand energic dupa fiecare. La final adaugam esentele.
Daca vi se pare prea subtire crema mai puteti adauga nuca macinata, pana ajunge la consistenta dorita.
Taiem doua foi de napolitana pe jumatate.
Ungem o bucata cu jumatate din crema si acoperim cu alta bucata de napolitata. Intindem si restul de crema si acoperim cu ultima foaie de napolitana.
Lasam sa se raceasca si portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Lica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|