Prajitura cu gem glazurata - de post

Postat de ana77 in Prajituri
6 Apr 2012 | 11016 vizualizari
Prajitura cu gem glazurata - de post

O prajitura delicioasa si insiropata......te lingi pe degete.....!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 cani faina ( cana de 200 gr)
  • 1 cana zahar
  • 100 gr stafide
  • 1 cana apa
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri gem (de care ai si iti place)
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura margarina (eu am pus ulei)
  • 200 gr nuca sau nuca cocos

Mod de preparare

Aluat:

- amesteci zaharul cu apa, adaugi uleiul, stafidele spalate, gemul, sarea, faina amestecata cu praful de copt si vanilia

- omogenizezi compozitia, o torni in tava (26/19) unsa cu ulei si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit 180-190C pentru 30-35 min

- dupa ce s-a copt si racit prajitura, o tai bucati si torni glazura fierbinte si presari nuca macinata sau cea de cocos, dupa preferinta

Glazura:

- fierbi apa cu zaharul si cacaua, adaugi margarina si mai lasi sa dea intr-un clocot - doua

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem glazurata - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresa de post glazurata

Postat de Isabel

Negresa de post glazurata

Intr-un vas se pune miezul de nuca, zaharul,apa si amestecam,adaugam praful de copt,esenta si uleiul(margarina topita)si amestecam,apoi faina amestecam bine sa nu ramana cocoloase si la final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2012, 19:36
Arata foarte bine!
la 06.04.2012, 19:38
atunci vreau si eu sa ma ling pe degete
la 06.04.2012, 19:40
Multumesc Dakris! Te rog sa servesti....!
la 06.04.2012, 19:41
Rocsi, eu asa am facut....hihihi....hai si tu....!
la 06.04.2012, 21:40
Buuun!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking