Ingrediente
- 2 oua
- 3 iaurturi danone natur ( 140 g/cutie)
- 1 plic creme ole de capsuni
- 1 plic gelatina-10 g
- 11 piscoturi
- 150 g zahar tos facut farin
- 150-200 g zmeura
- 4 linguri zahar
- 150 ml lapte
- 20 bomboane cu lichior
Mod de preparare
Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam 2 linguri de zahar si mixam pana se topeste zaharul.Intr-un castron punem continutul plicului de creme ole,adaugam iaurtul,zaharul si laptele si mixam pana devine o crema omogena.Galbenusurile cu 2 linguri de zahar,pe baie de abur pana se ingroasa.
Separat hidratam gelatina cu apa rece,apoi o adaugam in galbenusuri,dupa ce le-am luat de pe foc.Galbenusurile le omogenizam in crema ole,apoi adaugam albusurile si zmeura maruntita.Pastram cateva fructe de zmeura pentru ornat.Topim bomboanele pe baie de abur,zmeura pentru ornat o bagam jumatate in bomboanele topite si apoi le asezam pe o hartie de copt sa se intareasca. Imbracam un castron cu folie alimentara,asezam pe margine 8 dintre piscoturi,turnam jumatate din crema,apoi bomboanele topite si restul de crema si cele 3 piscoturi ramase.
Dam castronul la rece 2-3 ore,apoi rasturnam pe o farfurie,ornam cu zmeura si sos de ciocolata.Se poate imbraca in frisca,eu n-am avut...
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|