Prajitura cu magiun de prune

Postat de RuxyRux in Prajituri
13 Dec 2010 | 14170 vizualizari
Prajitura cu magiun de prune

Aveam de mult in plan sa fac reteta Adrianei de prajitura Agapia, si imi era pofta in acelasi timp de ceva cu magiun de prune, atunci am ales sa fac foile de la Agapia si le-am umplut cu gem...minunata...si multumesc Adriana!

Ingrediente

  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu stins cu lamaie( eu am inlocuit cu bicarbonat de sodiu, deoarece nu-mi place sub nici o forma amoniacul)
  • faina cat sa iasa un aluat numai bun de intins.

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele  si am framantat aluatul. Am facut 4 foi mai micute. Le-am copt pe spatele tavii la 180 grade timp de zece minute fix pe fiecare in parte. Am lasat sa se raceasca.

Le-am umplut apoi cu gem si le-am suprapus..si am lasat prajitura  sa se  inmoaie acoperind cu o folie de prospetime si cu o hartie pergament. Apoi le-am taiat frumos si le-am pudrat ...o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura 10 de post

Postat de ana77

Desert prajitura 10 de post

Foi: Amesteca faina cu apa, sucul de rosii, uleiul, zaharul, amoniacul si sare si framanta un aluat potrivit de tare. Imparte aluatul in 4 bucati egale si intinde pe rand patru foi care se coc...

Citeste continuarea

Desert haios

Postat de Sidy

Desert haios

Curatam osanza de pielite si o dam prin masina de tocat carnea. Daca nu avem osanza putem folosi untura de porc dar nu iese o prajitura atat de fina... Luam 250 g din faina si pe care o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2010, 11:47
asa papa multe bucati din asta
la 13.12.2010, 12:00
ce bine arata
la 13.12.2010, 12:26
Ma bucur ca va place...e teribil de buna
la 13.12.2010, 12:50
si eu fac foi ca acestea pentru prajitura portocalie. trebuie sa fie buna si asa, o voi incerca cu siguranta!
la 13.12.2010, 13:04
Merita...am cam intins la ele...dar chiar e o prajitura delicioasa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking