Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici

Postat de mirela0911 in Prajituri
23 Ian 2012 | 73771 vizualizari
Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici

 Descopera traditia si savoarea autentica a bucatariei romanesti cu aceasta prajitura cu malai, o delicatesa indragita in fiecare colt al tarii. Aceasta reteta aduce aminte de momentele pline de caldura si bucurie din copilarie si este perfecta pentru a impartasi momente speciale cu cei dragi. Pentru Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina de grau, malai , zahar, ulei, oua, lapte batut sau iaurt.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici
  • 1 cana faina alba
  • 2 cani faina malai
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 400-500g lapte prins (sau iaurt)

Mod de preparare

Cum se prepara Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici

Se amesteca separat toate ingredientele uscate, apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza bine.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pt. aproximativ 35-40 minute (se face testul cu scobitoarea).

Se lasa sa se raceasca, se presara zahar pudra si se portioneaza. Se poate servi alaturi de o cana cu lapte, un iaurt.

Poti pregati acest desert si in varianta de Prajitura cu malai si branza sau Prajitura cu malai si afine pe care o poti servi cu Iaurt natural.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cobbler cu fructe

Postat de RuxyRux

Cobbler cu fructe

Fructele se spala se taie in bucati se stropesc cu esenta de rom, cu zeama de lamaie, vanilia,  siropul de artar( sau zaharul brun dupa caz), praful de cardamon...se lasa deoparte sa se...

Citeste continuarea

Prajitura Figaro

Postat de susu

Prajitura Figaro

 Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de citrice, praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2012, 20:38
Cat de frumoasa si usoara!!! Super Mirelus!
la 23.01.2012, 20:58
Arata tare bine si parca simnt mirosul ei placut.nu am mancat de foarte multa vreme aceasta prajitura si imi aduce aminte de copilarie. multumesc de aceasta reteta.am sa o fac cat de repede
la 23.01.2012, 21:03
mi s-a facut dor de bunica mea,pentru ca ea face cea mai buna prajitura cu malai,dar vreau o patratica si d ela tine
la 23.01.2012, 21:11
Ruxy mersi, cred ca e cea mai usoara prajitura
la 23.01.2012, 21:12
Gina Corina va multumesc
Si mie imi aminteste de copilaria petrecuta la bunici, cu malaiul copt in ler, simplu dar atat de bun

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking