Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici

Postat de mirela0911 in Prajituri
23 Ian 2012 | 73783 vizualizari
Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici

 Descopera traditia si savoarea autentica a bucatariei romanesti cu aceasta prajitura cu malai, o delicatesa indragita in fiecare colt al tarii. Aceasta reteta aduce aminte de momentele pline de caldura si bucurie din copilarie si este perfecta pentru a impartasi momente speciale cu cei dragi. Pentru Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina de grau, malai , zahar, ulei, oua, lapte batut sau iaurt.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici
  • 1 cana faina alba
  • 2 cani faina malai
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 400-500g lapte prins (sau iaurt)

Mod de preparare

Cum se prepara Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici

Se amesteca separat toate ingredientele uscate, apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza bine.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pt. aproximativ 35-40 minute (se face testul cu scobitoarea).

Se lasa sa se raceasca, se presara zahar pudra si se portioneaza. Se poate servi alaturi de o cana cu lapte, un iaurt.

Poti pregati acest desert si in varianta de Prajitura cu malai si branza sau Prajitura cu malai si afine pe care o poti servi cu Iaurt natural.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de iaurt si visine

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de iaurt si visine

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se topeste. Se adauga apa si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca

Postat de reisnaor_2006

Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca

Cum se prepara Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca Intr-un bol amestecam faina, cacaua si praful de copt. In apa minerala dizolvam zaharul si o adaugam peste faina impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2012, 20:38
Cat de frumoasa si usoara!!! Super Mirelus!
la 23.01.2012, 20:58
Arata tare bine si parca simnt mirosul ei placut.nu am mancat de foarte multa vreme aceasta prajitura si imi aduce aminte de copilarie. multumesc de aceasta reteta.am sa o fac cat de repede
la 23.01.2012, 21:03
mi s-a facut dor de bunica mea,pentru ca ea face cea mai buna prajitura cu malai,dar vreau o patratica si d ela tine
la 23.01.2012, 21:11
Ruxy mersi, cred ca e cea mai usoara prajitura
la 23.01.2012, 21:12
Gina Corina va multumesc
Si mie imi aminteste de copilaria petrecuta la bunici, cu malaiul copt in ler, simplu dar atat de bun

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking