Prajitura cu menta si ciocolata

Postat de gaby_d in Prajituri
13 Feb 2011 | 18669 vizualizari
Prajitura cu menta si ciocolata

Aceasta prajitura s-a "nascut" din dragostea mea pentru combinatia menta-ciocolata. Desi am colindat tot netul sa gasesc o prajitura cu aceste doua ingrediente, nu mi-a satisfacut niciuna gusturile.Nu voiam frisca vegetala si gelatina :-s. M-am oprit totusi la o crema de menta cu amidon,urmand sa aleg apoi blatul. Apucandu-ma intai de crema ,am mixat spuma untul cu zahar si am adaugat sirop de menta. Gustand si constatand cat e de bun...mi-am creat prajitura personalizata:))). S-au vrut initial a fi perfecte ca si aspect,insa ..venind musafiri,oameni la masa,copiii exact atunci intrau pe usa,m-am enervat :)) nu am mai avut rabdare,am dat totul peste cap si-am taiat-o fara a o lasa sa se intareasca:). Asa ca sunt cam..flendurite:))) dar garantez pentru gust,pentru cei ce iubesc..ciocolata si menta.

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata
  • o lingurita praf copt
  • un vf cutit sare
  • 60 ml apa calduta

Crema:

  • 200 gr unt
  • 100 gr margarina Unirea
  • 15 linguri sirop menta
  • 200-250 gr zahar pudra
  • un galbenus de ou

Glazura 1

  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri sirop menta
  • 50 gr unt
  • o lingura ulei

Glazura 2

  • 220 gr ciocolata
  • o lingura zahar
  • o lingura sirop menta
  • 100 gr unt
  • o lingura ulei

Sirop

  • 200 ml apa fiarta
  • 3 linguri sirop menta

Mod de preparare

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa,fina, cu consistenta asemanatoare unei smantani mai subtirele.
Adaugam ciocolata data pe razatoare si mai mixam putin.
Cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt si le adaugam in trei etape, amestecand usor cu lingura de lemn.
Albusurile le mixam spuma.Adaugam 2/3 din ele si amestecam,apoi si restul amestecand foarte fin.
Turnam compozitia intr-o tava de 20/25 in care am pus folie de aluminiu, si am tapetat cu ulei si faina.
Coacem la 165-170 grade timp de 25min. (Facem proba cu scobitoarea).

Crema:
Untul si margarina le lasam sa ajunga la temperatura camerei dupa care le frecam usor,adaugam zaharul si siropul de menta si mixam spuma. Adaugam si galbenusul si mai mixam putin.
PONT FOARTE IMPORTANT!:))- Daca vi se taie orice crema cu unt/margarina, puneti bolul in care preparati crema pe baie de abur si mixati in continuare. Isi va reveni imediat.

Asamblare

Taiem blatul racit in doua, pe orizontala.
Primul blat il insiropam cu jumatate din siropul obtinut prin amestecarea siropului de menta cu apa fiarta.
Punem jumatate din cantitatea de crema apoi preparam glazura 1 prin topirea la foc mic a ingredientelor amestecate intr-un ibric.
Racim destul de mult, nu trebuie sa uitam ca, crema contine unt, apoi intindem frumos glazura peste crema.
Dam pentru 10 min. la frigider, scoatem si intindem restul de crema.
Asezam blatul al doilea , insiropam si dam la frigider pentru cel putin doua ore (nu cum am facut eu:)))).
Scoatem si cu un cutit zimtat portionam.
Preparam glazura 2, si calduta, pe prajitura rece, o punem cu lingura pe fiecare bucatica mentolata (muhaha, ce inteligent i-am spus :))) )

Am pus si poza cu siropul. Am mai cumparat sirop, produs de alte firme, care era incolor si destul de putin mentolat. Acesta este grozav! Verde si puternic aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema

Postat de merisor67

Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema

Pregătim blatul. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul, pe care eu îl macin și îl...

Citeste continuarea

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Incepeti cu pregatirea  cremei , pentru ca dureaza pana se raceste. Intr-o cratita mai groasa, mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati laptele, amestecati bine. Puneti amidonul si invartiti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2011, 12:13
arata bestial prajitura, iar combinatia de cioco cu menta e dementiala..... ce bine ca sunt prima.... direct la favorite cu ea....
la 13.02.2011, 12:14
Frumoaso , multumesc
la 13.02.2011, 12:18
imi si imaginez combinatia.. ciocolata cu aroma racoritoare de menta vreauuuuuu
la 13.02.2011, 12:18
chiar daca nu sunt prima vreau si eu
la 13.02.2011, 12:34
ce bine arata

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking