Ingrediente
Blat:
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 125 gr faina
- 3 linguri cacao
- 100 gr ciocolata
- o lingurita praf copt
- un vf cutit sare
- 60 ml apa calduta
Crema:
- 300 gr unt
- 15 linguri sirop menta
- 200 zahar pudra
- 10 linguri frisca lichida
- 2 pliculete vanilie
Glazura I
- 100 gr ciocolata
- 2 linguri sirop menta
- 50 gr unt
- o lingura ulei
Glazura II
- 220 gr ciocolata
- o lingura zahar
- o lingura sirop menta
- 100 gr unt
- o lingura ulei
- putina apa
Sirop
- 200 ml apa fiarta
- 3 linguri sirop menta
Mod de preparare
Eu am modificat putin reteta si am scos galbenusul de ou( nu pot manca ou crud) adaugand cateva linguri de frisca. la glazura II am mai pus putina apa pentru a subtia sosul.
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu apa calduta si zaharul le-am mixat foarte bine si am obtinut o crema cu consistenta unei smantani, eu am adaugat ciocolata topita apoi faina, praful de copt si cacaoa. Am batut spuma albusurile, am adaugat intai o parte( 2/3) si apoi restul amestecand usor de jos in sus. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt( eu nu stiu unde mi-a fost mintea si am uitat sa fac asta, am uns doar tava cu unt si apoi am turnat compozitia...mi-ar fi fost simplu sa scot blatul in primul caz, astfel ca am fost nevoita sa tai in doua blatul sa il pot scoate mai usor.
Am dat la 170 grade pentru fix 25 de minute. Am racit blatul apoi l-am taiat in doua transversal.
Crema: Eu am folosit numai unt si l-am mixat usor cu zaharul, vanilia, siropul de menta si apoi am inceput sa pun cate o lingura de frisca, pana am inglobat toata frisca in crema.
Asamblarea prajiturii: Am insiropat primul blat cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi am uns cu jumatate din crema.
Am preparat glazura 1 prin topirea la foc mic a ingredientelor amestecate intr-un ibric. Am dat zece minute la rece la frigider ai apoi am turnat peste prajitura. Am pus si restul de crema apoi blatul deasupra. La-m insiropat si l-am dat la rece toata noaptea( Gabytza ne specifica doua ore) Am preparat glazura doi prin topirea ingredientelor si amestecarea lor in ibric pe foc, am pus si putina apa deoarece imi place sosul mai subtirel si am servit cald peste prajitura rece portionata dupa dorinta.
E o prajiturica superba...o recomand cu drag...
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (90)
|