Ingrediente
- ALUAT
- 12 linguri ulei
- 12 linguri zahar
- 12 linguri lapte
- un ou
- un zahar vanilat sau coaje rasa de la o lamaie
- o lingurita amoniac
- o lingurita praf de copt
- doua linguri helas sau zeama de lamaie
- 500-600 g faina
- BEZEA
- doua albusuri
- 160 g zahar
- o lingura zeama de lamaie
- UMPLUTURA
- 2 kg mere
- 6-7 linguri de zahar
- o lingurita scortisoara
Mod de preparare
Prima data pregatim umplutura, curatam si razuim merele le storcem bine apoi adaugam zaharul si scortisoara .
Pregatim aluatul in felul urmator: uleiul , zaharul , laptele si oul se amesteca bine , bine pana se topeste zaharul , adaugam amoniacul si praful de copt stins cu helasul sau zeama de lamaie , adaugam si zaharul vanilat , adaugam incet faina si amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios .
Aluatul se imparte in doua , se intinde prima foaie si se aseaza in tava tapetata ( unt , faina).
Punem marul bine , bine stors apoi a doua foaie . Se pune tava la cuptor la temperatura medie 25-30 min ( pana prinde o culoare aurie )
Lasam sa se raceasca putin dupa care ornam cu bezeaua batuta pe bain marie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|