Ingrediente
- 2 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de lapte
- 6 linguri de ulei
- 9 linguri de faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie, rom
- putina sare
Pentru Umplutura:
- 4 mere mai mari
- zahar dupa gust
- scortisoara
Mod de preparare
Umplutura: Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare. Intr-un ibric, punem merele rase, zaharul si scortisoara si lasam pe foc amestecand din cand in cand pana scade toata zeama de la mere. Dam deoparte pentru a se racori.
Aluat: Separam oaule, iar albusul il batem spuma cu praful de sare si zaharul, peste adaugam galbesurile pe rand si mixam pana le incorcoram si pe ele. Dupa ce s-a topit zaharul, adaugam laptele, uleiul, aromele si la final faina amestecata cu praful de copt.
Mixam bine pana obtinem un aluat putin mai gros ca la chec. Intr-o tava (mai mica) am tapetat-o cu hartie de copt, peste, am turnat jumatate din compozitia de aluat, dam la cuptor pentru cca. 10 minute, apoi scoatem tava si punem umplutura de mere, o intindem frumos, iar deasupra cealalta jumatate din compozitia de aluat. Dam totul la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|