Ingrediente
- 350 grame faina pentru prajituri,
- un praf de copt,
- 150 grame unt,
- 3 galbenusuri,
- 2 linguri iaurt sau smantana ( eu am pus iaurt de fructe ) ,
- 100 grame zahar.
- Pentru umplutura :
- 6 mere potrivite,
- 3 plicuri zahar vanilat,
- o lingurita scortisoara
Mod de preparare
Facem un aluat fraged mixand prima data gabenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul , apoi adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt pana obtinem un aluat ferm , din care face o bula si il punem la frigier pentru o ora.
Intre timp pregatim tava , o ungem cu unt si punem hartia de copt .
Se pregatesc merele, le curatam si le facem pe razatoarea mare si se amesteca cu 2-3 linguri de zahar , zaharul vanilat, si scortisoara.
Se taie bula de aluat in 2 parti si ditr-o jumatate intindem o foaie peste care punem merele in tava , sa fie un strat de 2-3 cm .
Peste ele radem cealalta jumatate din bula de aluat , daca este prea moale aluatul se mai adauga faina, sa se poata rade usor.Se coace 30-40 minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade . Se formeaza asa o foaie faramitata deasupra.
Pudram cu zahar imediat ce o scoatem din cuptor si decoram cu batoane de scortisoara sau coaja de mar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere cu foaie rasa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|