Prajitura cu mere cu foaie rasa

Postat de Sylvia in Prajituri
15 Apr 2010 | 12263 vizualizari
Prajitura cu mere cu foaie rasa

Este o prajitura foarte frageda si buna este reteta care o facea mama mea, adaptarea mea este cu foaia rasa de deasupra.

Ingrediente

  • 350 grame faina pentru prajituri,
  • un praf de copt,
  • 150 grame unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 2 linguri iaurt sau smantana ( eu am pus iaurt de fructe ) ,
  • 100 grame zahar.
  • Pentru umplutura :  
  • 6 mere potrivite,
  • 3 plicuri zahar vanilat, 
  • o lingurita  scortisoara

Mod de preparare

  Facem un aluat  fraged  mixand prima data gabenusurile cu  zaharul pana isi dubleaza volumul , apoi adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt pana obtinem un aluat ferm , din care face o bula si il punem la frigier pentru o ora.

 Intre timp pregatim tava , o ungem cu unt si punem hartia de copt .

 Se pregatesc merele, le curatam si le facem pe razatoarea mare si se amesteca cu 2-3 linguri de zahar , zaharul vanilat, si scortisoara.

 Se taie bula de aluat in 2 parti si ditr-o jumatate  intindem o foaie peste care punem merele in tava , sa fie un strat de 2-3 cm .

 Peste ele radem cealalta jumatate din  bula  de aluat , daca este prea moale aluatul se mai adauga faina, sa se poata rade usor.Se coace 30-40 minute la cuptorul  preincalzit la 180 de grade .   Se formeaza asa o foaie faramitata deasupra.

 Pudram cu zahar imediat ce o scoatem din cuptor si decoram cu batoane de scortisoara sau coaja de mar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere cu foaie rasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Postat de diaconta

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Pentru foaia de tarta ,am amestecat toate ingredientele.A rezultat un aluat ceva mai moale pentru ca este destul de gras.Asta este însa foarte bine,va fi sfarâmacios si nu se va lipi...

Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu

Postat de merisor67

Desert prajitura Deliciu

Cele 300 gr nuca, taiata grosier, le imprastiem in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de 23/36 cm. Blat:  presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2010, 13:16
ce mult imi place
la 15.04.2010, 13:37
e grozava felicitari
la 15.04.2010, 14:56
la 15.04.2010, 15:11
Foarte interesant, pentru mine e prima oara cand aud de foaie rasa si mi se pare geniala ideea! sigur am sa incerc reteta curand!poate mici diferente dar foaia rasa sigur testez
la 15.04.2010, 15:27
Suuper

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking