Ingrediente
- 2 kg mere ionatan
- 5 lg zahar scortisoara macinata
- Aluat :
- 5 galbenusuri
- 250 g zahar
- 180 ml ulei
- 125 ml apa clocotita
- 15 g drojdie proaspata faina cat cuprinde (aproximativ 8-9 lg )
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa de la 1 lamaie
- Bezea :
- 5 albusuri
- 5 lg zahar
Mod de preparare
Curatam merele de coaja si cotor. Le dam pe razatoarea mare, apoi le punem la calit cu zaharul, intr-o craticioara, pe foc. Amestecam din cand in cand. Lasam pe foc pana scade sucul ce-l lasa merele. La sfarsit adaugam 1 lgt scortisoara (sau dupa gust).
Aluat :
Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi apa clocotita, drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar, coaja rasa de lamaie, faina (cat sa obtinem un aluat curgator, mai gros decat o smantana - daca aluatul este prea subtire, merele nu vor ramane la suprafata), praful de copt stins cu suc de lamaie sau otet.
Aluatul il intindem intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt sau doar o tava unsa cu unt. Deasupra asezam merele calite si daca totusi mai au suc , le stoarcem in mana si abia apoi le asezam peste aluat.
Dam la cuptor pentru circa 25 minute.Verificam cu scobitoarea sa nu fie aluatul necopt.
Bezea: intr-un castron mixam spuma tare albusurile de ou cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul. Aceasta bezea o intindem peste prajitura cu mere coapta si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand vedeti ca bezeaua s-a aurit deasupra.)
Lasam sa se raceasca si putem taia. Nu pot spune decat ca este delicioasa :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|