Ingrediente
- Am folosit:
- 8 galbenusuri
- 20 linguri de zahar
- 20 linguri ulei
- 24 linguri faina
- 20 linguri lapte
- 2 praf de copt
- 4 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
- 15-20 mere mai mici,insa naturale
- 25 nuci
- Pentru bezea:
- 8 albusuri
- 16 linguri zahar
Mod de preparare
Merele,le-am curatat de coaja si apoi le-am dat prin razatoarea mare,le-am scurs apoi bine de suc si,le-am pus intr-o cratita pe foc cu putin zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie compozitia),am adaugat si o parte din miezul nucilor, si scortisoara si le-am lasat la foc aproximativ 15-20 minute pana cand s-au inmuiat.Le-am dat apoi deoparte sa se raceasca bine.
Intr-un castron am pus galbenusurile cu zaharul si le-am frecat pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit.Am adaugat apoi pe rand uleiul,laptele,faina si praful de copt.Aluatul obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pentru 10-15 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Albusurile le-am batut spuma tare,am adaugat si zaharul si am obtinut o bezea lucioasa.Am adaugat peste bezea si miez de nuca si am amestecat usor pentru a-l incorpora fara sa stric bezeaua.
Am scos aluatul din cuptor,am pus peste el merele racite cu nuca ,apoi bezeaua si am dat din nou la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos si aluatul s-a copt complet.
Merita sa incercati aceasta minunata prajitura cu orice fruct aveti la indemana cred ca va fi la fel de gustoasa.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere,nuca si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|