Prajitura cu miere de albine

Postat de divainbucatarie in Prajituri
16 Mai 2011 | 13984 vizualizari
Prajitura cu miere de albine

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 g miere de albine
  • 150 miez nuca
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura coaja rasa de portocale
  • 1 lingurita cuisoare – macinate
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu suc lamaie
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf scortisoara

Mod de preparare

Pentru inceput mixam ouale cu zaharul pana devin o spuma. Adaugam ulei, apoi miere de albine si miez de nuca.

Turnam laptele cate putin, amestecam, apoi punem bicarbonatul stins cu lamaie si mirodeniile: coaja de portocale, cuisoarele, scortisoara si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit integram faina.

Turnam aluatul in forma in care am pus hartie de copt si coacem aproximativ 40 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C. Nu-i asa ca se face rapid si nu e nimic complicat?

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu smantana si nuca

Postat de sufletista

Desert prajitura cu smantana si nuca

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de sufletista

Desert prajitura Albinita

Foi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2011, 09:43
facem schimb?
la 16.05.2011, 09:47
Wow...arata extraordinar
la 16.05.2011, 09:48
De aici o feliuta [ pentru cafea] , de dincolo o briosa
Si-mi fac planul
la 16.05.2011, 09:52
buna la cafea
la 16.05.2011, 09:53
bunaa

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking