Prajitura cu mousse de ciocolata

Postat de Elena_Daria in Prajituri
15 Iul 2012 | 28115 vizualizari
Prajitura cu mousse de ciocolata

Ingrediente

Blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri faina
  • 120 g zahar
  • 20 ml ulei
  • 20 ml apa
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cacao
Mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 120 ml frisca lichida
  • 250 ml frisca batuta
  • 1/2 pliculet gelatina Dr.Oetker
  • 40 ml apa
Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 ligurite esenta de rom
Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blat:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc foarte bine. Se adauga apa apoi galbenusurile amestecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia si dam apoi tava la cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute.

Mousse de ciocolata:

Punem gelatina intr-un vas si turnam peste ea 40 de ml de apa. Lasam sa se umfle.

Intre timp, punem la incalzit frisca lichida (NU lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere!), apoi luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste.

Luam vasul cu gelatina umflata si il tinem deasupra focului (ochiului de la aragaz) la distanta de 10 cm, amestecand cu o lingura pana cand gelatina devine lichida.

Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si o incorporam treptat in ciocolata.

Sirop:

Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit, apoi luam de pe foc si adaugam esenta de rom. 

Asamblare si Decor:

Mixam frisca timp de 1 minut apoi adaugam intaritorul si mixam pana devine tare. 

Punem blatul rece pe o tava, il inteapam din loc in loc cu furculita, apoi il insiropam bine.

Apoi intindem mousse-ul de ciocolata peste blat si dam tava la frigider 15-20 de minute pentru a se intari putin.

Peste mousse-ul de ciocolata intindem frisca, iar la final decoram cu ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider cel putin 1-2 ore inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (73)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Postat de momo121

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura cu cafea si bailey's Pentru blat:     Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2012, 16:47
buna buna
la 15.07.2012, 16:50
arata super si e super delicioasa ciocolatoasa ta
la 15.07.2012, 16:52
Arata foarte apetisant.
la 15.07.2012, 16:52
Motanel
la 15.07.2012, 16:53
multumesc frumos Timea,a iesit chiar mai delicioasa decat ma asteptam!

Vezi toate comentariile (73)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking