Prăjitură cu mousse de ciocolată

Postat de gaby_d in Prajituri
18 Ian 2013 | 54746 vizualizari
Prăjitură cu mousse de ciocolată

Ingrediente

  • blat
  • 6 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 2 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri făină
  • un plic praf copt
  • 3 linguri cacao
  • mousse ciocolată
  • 500 gr friscă lichidă
  • 200 gr ciocolată cu lapte
  • 10 gr gelatină
  • esenţă de migdale
  • pentru ornat
  • 150 gr frişcă lichidă
  • nucă măcinată
  • +
  • sirop de zahăr ars

Mod de preparare

Bate spumă albuşurile pentru blat.

Gălbenuşurile amestecă-le cu zahărul şi puţină sare pînă devine amestecul ca o cremă şi zahărul este diluat.

Adaugă apa şi uleiul şi omogenizează. Adaugă făina cernută cu praful de copt şi cacaua , plus jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Omogenizează apoi adaugă şi restul de albuş bătut şi amestecă uşor, de jos în sus.

Pui totul într-o tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi coci la foc mic pentru 40 minute. Tava de 20/25 cm.

Mixează 400 ml friscă.

In 100 ml friscă nemixată topeşte pe baie de abur ciocolata.

Gelatina pune-o la hidratat în 60 ml apă rece. Dilueaz-o pe baie de abur după ce a stat la hidratat 5 minute. Când şi gelatina şi ciocolata sunt doar căldute, amestecă-le.

Adaugă-le peste frişca mixată şi omogenizează. Dă vasul la rece pentru 15 minute.

Taie blatul in două pe orizontală.

Aşează primul blat, însiropează-l cu sirop de zahăr ars, pune uniform crema, apoi al doilea blat şi însiropează.

Mixează frăşca rămasă, întinde-o peste prăjitură şi presară nuca macinată.

Dă prăjitura la rece şi porţioneaz-o după câteva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mousse de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2013, 14:43
me me me want )
la 18.01.2013, 14:45
iar scoti prajituri de la naftalina? )
la 18.01.2013, 14:46
Am să respect reţeta întocmai În rest, arată minunat, m-aş lipi imediat de el şi restul deja e istorie)
la 18.01.2013, 14:46
da
la 18.01.2013, 14:46

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking