Prajitura cu mousse de frisca si rom

Postat de Creatsa in Prajituri
24 Noi 2013 | 19237 vizualizari
Prajitura cu mousse de frisca si rom

Este super delicioasa!Blat pufos,crema aromata si aerata si glazura de ciocolata,o nebunie !:)

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 7 linguri de ulei
  • 2 lingurite cacao
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Mousse de frisca si rom:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri de lapte
  • 10 g gelatina(1 plic)+50 ml apa
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 lingura esenta de rom
  • Glazura:
  • 250 g ciocolata
  • 80-100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu uleiul (ca la maioneza) apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor .(Cu mixerul la viteza foarte mica sau cu o spatula/tel)

Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule pentru a nu se lasa albusurile. Imparte compozitia in 2. Dizolva cacaua in putina apa apoi adaug-o peste o parte din compozitie.

Intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu hartie de copt pune o lingura compozitie alba/o lingura compozitie neagra si procedezi la fel pana termini. Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox .25-30 de minute(testul scobitorii). Lasa blatul la racit apoi taie-l in doua.

Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.

Amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si laptele intr-o craticioara apoi pune pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa putin.

Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde (atentie sa nu fiarba) si toarn-o peste galbenusuri. Lasa crema de galbenusuri la racit si mixeaza frisca bine. Peste frisca adauga crema de galbenusuri si esenta de rom si mixeaza bine 2-3 minute pana obtii o crema pufoasa.

Pe o tava pune jumatate din blat si insiropeaza-l apoi pune crema si acopera cu cealalta jumatate din blat pe care il insiropezi si pe el.(Pastreaza 2-3 linguri de crema pentru aveline). Lasa prajitura la rece pentru 2-3 ore timp in care se intareste complet crema.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte portioneaza prajitura dupa preferinte (Mie mi-au iesit 15 bucati)

Topeste ciocolata cu frisca si glaseaza fiecare prajitura. Baga prajiturile la frigider pana se intareste glazura apoi orneaza-le cu o avelina din crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de frisca si rom" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura aniversara cu mousse de cirese si ciocolata alba

Postat de momo121

Desert prajitura aniversara cu mousse de cirese si ciocolata alba

Pentru blat: Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2013, 10:54
ce frumoase sunt prajiturile tale
la 24.11.2013, 10:54
Multumesc Krysty
la 24.11.2013, 10:58
Era frumoasa si fara glazura,dar asa e si mai si! De buna nu mai vorbesc
la 24.11.2013, 11:00
Saru`mana,Buni
la 24.11.2013, 11:04
minunata

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking