Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

Postat de leoflori in Prajituri
3 Iun 2009 | 75691 vizualizari
Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

Prajitura racoroasa cu aroma discreta de piersici

Ingrediente

  • Blat :
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 40 gr. unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. zahar
  • 60 gr. faina
  • 1 varf sare
  • Mousse de ciocolata :
  • 150 gr. ciocolata cu lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 albus
  • 150 gr. zahar
  • 200 ml. frisca lichida
  • 10 gr. gelatina (am pus 1 pliculet Dr.Oetker granule)
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Mousse de piersici :
  • 1 compot de piersici 850 gr.
  • 2 oua
  • 270 ml. frisca lichida
  • 150 ml. sirop din compot
  • 20 gr. gelatina

Mod de preparare

pt.blat :

Ciocolata si untul se topesc, dar separat.

Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare.

La sfarsit se adauga si faina, amestecand incet pana se incorporeaza..
Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 grade cca 15 minute.
Racim blatul, il intoarcem, stropim usor hartia cu apa si o dezlipim.
pt.mousse ciocolata:
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece pt. 10 minute.Ciocolata se topeste.
Albusul se bate spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile la fel cu restul de zahar.
Batem frisca.Amestecam frisca cu galbenusurile si albusul.
Gelatina o dizolvam la bain-marie. Atentie sa nu o fierbeti!Dupa ce s-a dizolvat o incorporam si pe ea si esenta de vanilie, iar la sfarsit ciocolata topita.
Se pune blatul iar in tava inalta in care a fost copt , se intinde mousseul de cioco peste, se da la frigider.

pt.mousse piersici:
Piersicile + 150 ml. sirop se fac piure.Gelatina se pune la inmuiat si apoi se dizolva la bain-marie.
Frisca se bate.
Galbenusurile cu 2-3 linguri din zeama din compot se spumeaza la bain-marie pana devin o smantana groasa. ( 10 minute am amestecat in ele) Se lasa la racit.Albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile racite.Adaugam si piureul de piersici si gelatina dizolvata si adusa la temperatura camerei.La sfarsit adaugam si frisca . Compozitia se tine 20 minute la temperatura camerei, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lase piureul de piersici la fund. Se toarna apoi peste mousseul de cioco deja intarit si se lasa la frigider 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu afine si zmeura

Postat de Sim0naWorld

Tarta cu afine si zmeura

Oul l-am amestecat cu zaharul si sarea. Faina cernuta am amestecat-o cu untul moale. Peste faina am adaugat amestecul de ou si am framantat un aluat elastic si bine legat. Daca mai este nevoie se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Blatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2009, 11:13
Flori,bine ai venit la bucatarasi! ;)

Super prajiturica!
la 03.06.2009, 12:34
arata superb, felicitari Flori!
la 03.06.2009, 17:31
fantastica...felicitari
la 03.06.2009, 18:10
Arata excelent ! Felicitari !
la 03.06.2009, 22:17
Va multumesc! Mi-ati facut o primire tare calduroasa. Bine v-am gasit si regasit!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking