Prajitura cu mousse de ciocolata

Postat de Creatsa in Prajituri
8 Feb 2014 | 12013 vizualizari
Prajitura cu mousse de ciocolata

Un deliciu super ciocolatos :D

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua
  • 200 g zahar
  • 160 g faina
  • 30 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 7 linguri ulei

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • 2 lingurite esenta de rom

Crema:

  • 250 g ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 450 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina

Glazura/Decor:

  • 250 g ciocolata
  • 120 ml frisca lichida
  • 1/2 plic glazura de caramel Dr. Oetker+2 lingurite de apa
  • 50 g nutella
  • 1 napolitana cu crema de ciocolata si alune zdrobita

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul apoi adauga uleiul.

Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga galbenusurile peste albusuri amestecand usor cu o spatula .

Amesteca praful de copt cu faina si cacaua.

Adauga treptat mixul uscat peste albusuri amestecand de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Tapeteaza o tava (35/25 ) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in doua pe orizontala.

Caramelizeaza zaharul pana devine usor maroniu apoi stinge-l cu apa si lasa siropul pe foc pana se topeste complet zaharul.

Lasa-l la racit si adauga esenta de rom.

Pentru crema pune 250 ml frisca pe foc pana ajunge la punctul de fierbere.

Adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca usor pana se topeste complet.

Adauga treptat cate un galbenus amestecand bine dupa fiecare.

Hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute.

Topeste gelatina pe foc mic/baie de abur(atentie sa nu fiarba ) apoi adaug-o peste ciocolata.

Mixeaza restul de frisca apoi adauga ciocolata amestecand usor cu un tel pana este bine incorporata.

Insiropeaza primul blat si pune crema de ciocolata.

Acopera cu al doilea blat ,insiropat in prealabil si da prajitura la rece pentru 2-3 ore sau pana se intareste crema.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte de fiecare data indeparteaza marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite.(15-18 bucati)

Topeste ciocolata cu frisca lichida si glaseaza fiecare bucata.

Amesteca praful de glazura de caramel cu 2 lingurite de apa rece si traseaza dungi peste glazura de ciocolata.

Da prajiturile la rece pana se intaresc complet ambele glazuri.

In mijlocul fiecarei prajituri pune cate un sfert de lingurita de nutella.

Peste nutella presara napolitana zdrobita si da prajiturile la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Postat de momo121

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura cu cafea si bailey's Pentru blat:     Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2014, 13:38
Buna buna
la 08.02.2014, 13:38
Tu nu mai faci pauza?
la 08.02.2014, 13:39
Ce frumos e "cursă" pe margini.
la 08.02.2014, 13:40
motane
la 08.02.2014, 13:41
Cleme,nu pot

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking